Nincs

Szilvás lepény cukor nélkül: nyerő a fogyókúrához!

Csábítóan fahéjas illatú gyümölcsös sütire vágysz? Ne keress tovább, ez itt a te recepted! Könnyû diétás finomság, cukor nélkül készült. És ha a hőség miatt épp nincs étvágyad, ezt a szilvás pitét akkor is szívesen fogod megenni.
  • Szerző: Ripost

Augusztusban érik az egyik legolcsóbb magyar gyümölcs, a szilva. Szerencsére nemcsak olcsó, hanem elképesztően egészséges is, kellemes savanykás íze kimondottan jól áll a nyári süteményekhez. Ehhez a cukor nélkül készült lepényhez meg pláne! Üdítő, hűsítő, a forró augusztus főnyereménye!!

Fahéjas szilvás lepényke
(16 db szelethez)

A rekkenő hűségben talán neked sincs kedved enni, de ennek a csábítóan finom szilvás sütinek te sem tudsz majd ellenállni.

Knap Daniella receptje
Hozzávalók:

  • 150 g Update1 Norbi liszt
  • 1 pohár kefir
  • 3 db tojás
  • 10 dkg langyos vaj
  • 20 g Update1 Zero
  • 1 cs Update1 Vanilla Sweet
  • 1 tk. sütőpor

Tetejére:

  • 8 db nagy szemű szilva, félbe vágva
  • 1 cs Update1 Cinnamon Sweet
  • őrölt fahéj, ízlés szerint

Így készítsd:

A tojásokat verd fel habosra az édesítővel és a vaníliával, majd add hozzá az alaphoz a felolvasztott vajat illetve a kefirt. Még egy kicsit folytasd a habverővel a keverést.

A lisztet és a sütőport kisebb adagonként forgasd a tésztába.

Egy 20X20cm-es tapadásmentes formát kenj ki vajjal, simítsd bele a tésztát.

A megmosott szilvákat vágd ketté, magozd ki. Mindegyik szilvadarab húsos felét mártsd egy kevés Cinnamon sweet és fahéj keverékébe.

A szilvadarabokat fahéjas oldalukkal lefelé sorakoztasd a tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben süsd szép világosra a lepénykéd! Kb. 30-35 perc alatt készül el.

A végeredmény: fahéjas illatú, habkönnyű süti!

Télen is készítheted, fagyasztott szilvával, vagy más gyümölccsel. Meggyel például isteni!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?