Létrehozva: 2021.02.16.

Letarolta a TikTok-ot ez a tésztarecept, zokognak az olaszok

Amikor ez a tésztarecept elkezdett terjedni a TikTok-on, több üzletből elkapkodták a feta sajtot. A fetapasta pár perc alatt kész, laktató és elképesztően finom!

A TikTok nevű közösségi oldal a remek konyhai ötletek tárháza lett. Ez a tésztarecept pedig viharos gyorsasággal terjed, minden háziasszony ki akarja próbálni. Az a legjobb benne, hogy egyszerű és fél óra alatt készen is van. Az új tésztarecept segítségével könnyedén tálalhatsz finom, mediterrán ízvilágú vacsorát a családnak. Lássuk, hogyan készül a görög és az olasz konyha legjobb pillanatait egyesítő, zöldfűszeres, paradicsomos, olvasztott sajtos fetapasta!

 

A legjobb mediterrán tésztarecept: fetapasta

Hozzávalók:

  • két marék koktélparadicsom vagy 3 nagyobb paradicsom kockákra vágva
  • 20 dkg (egy csomag) feta sajt
  • 25 dkg (egy csomag) tészta, pl. penne, kagylótészta vagy orsótészta
  • 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma, ízlés szerint
  • olívaolaj
  • szárított oregano
  • egy kezeletlen citrom héja vagy egy kiskanál szárított, reszelt citromhéj
  • friss bazsalikom
  • az ízesítéshez só, bors ízlés szerint
  • @recipesFeta is FAMOUS🤤😍 @everything_delish #fetapasta #fetacheese #fetarecipe #pastarecipe #easyrecipe #easycooking #stepbystep #winterfood #foodietok♬ Aesthetic – Xilo

    Így készítsd el:

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  • A paradicsomot öntsd bele egy jénai edénybe, csepegtess rá olívaolajat, és jól forgasd össze vele.
  • Adj hozzá pár gerezd összenyomott fokhagymát, sózd és borsozd meg, és ezekkel is forgasd össze. Számíts rá, hogy a feta sajt maga is sós, így figyelj, hogy ne sózd túl.
  • A nagy hasáb feta sajtot helyezd el a paradicsomkupac közepén egészben. Csepegtess rá olívaolajat, és szórd meg szárított oreganóval és reszelt citromhéjjal. Más fűszerekkel pl. chilipehellyel is kísérletezhetsz.
  • Told be a tálat az előmelegített sütőbe, és süsd 20-30 percig, amíg a paradicsom megsül, a feta pedig megolvad. Közben főzd meg a tésztát sós vízben.
  • Vedd ki a jénait a sütőből, és szórd rá a paradicsomra az apróra vágott vagy tépkedett friss bazsalikomot (szárítottat is használhatsz). Egy kanállal nyomd szét a sajtot, keverd össze a sült paradicsommal – ez a fetapasta tésztaszósza.
  • Add hozzá a kifőtt tésztát, és forgasd össze. Máris tálalhatod, hiszen a fetapasta forrón a legfinomabb
  •  

     
    A bejegyzés megtekintése az Instagramon
     

    Charlotte Bowen (@charbowen85) által megosztott bejegyzés

    Így készül a villámgyors verzió

    Ha még gyorsabban szeretnél elkészülni, ne vacakolj a sütővel. Egyszerűen tedd serpenyőbe a paradicsomot, csepegtesd hozzá az olívaolajat és dobd rá a feta sajtot, közepes lángon 10 perc alatt remek szósz lesz. Közben főzd ki a másik rózsán a tésztát. 10 perc után add a szószhoz a fokhagymát és a fűszereket, rotyogtasd még egy kicsit, majd keverd el alaposan, add hozzá a frissen kifőtt, leszűrt tésztát, majd forgasd össze. Nemcsak egyszerű, finom is!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek