Öntsd egy tálba a joghurtot és 50 g cukrot. Habverővel keverd össze és add hozzá az olajat.
Egy másik tálba a liszthez szórd hozzá a sütőport, majd fokozatosan keverd hozzá az első tál tartalmához. Végül az egészet gyúrd össze kézzel tésztává.
Mosd meg az almát és vágd fel apró kockákra. Tedd bele egy serpenyőbe, önts rá egy kevéske vizet, és rakj hozzá 1 ek. cukrot. Hagyd megpuhulni kicsit az almát.
A tésztát vágd ketté és egy gyuródeszkát kevés liszttel szórj meg. Az egyik tésztát nyútsd ki rajta sodrófával, majd a másikat is. Kend meg olajjal az egyik tészta tetejét, majd cukrozd. Helyezd rá a másik tésztát. Így együtt nyújtsd tovább a tésztát kör alakúra.
Oszd nyolc részre a kört és mindegyik közepébe tegyél egy keveset az apróra vágott almából. Majd kívülről a kör középpontja felé egyesével tekerd fel.
Tepsibe helyezz sütőpapírt, és rakd bele a kis kifliket. Előmelegített sütőben 180 C fokon nagyjából 18 percig süsd.
Tálald a kész almás sütiket, szórj a tetejükre porcukrot.
Tipp: Az almás töltelékbe egy kis fahájat is szórhatsz.