FAZÉK

Szeretnél gyorsan egy finom almás sütit? Ezt próbáld ki, vacsorára készen is van

Süss otthon süteményt, ne hagyd ki az őszi almás pitét! Ezt a receptet még tuti te sem ismered.

Almás pite, ahogy még te sem kóstoltad!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 150 g cukor
  • 300 g liszt ( használhatsz teljes kiőrlésűt is)
  • 3 db tojás
  • 80 ml napraforgóolaj
  • 2 ek. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 100 ml tej (lehet növényi tej is)
  • vaj a serpenyőbe
  • 2 ek nádcukor vagy kristálycukor

Így készítsd el:

  1. Tedd egy tálba a tojásokat, öntsd hozzá a cukrot. Keverd össze habosra. Mindeközben öntsd hozzá az olajat, majd a tejet.
  2. A lisztet, a fahéjat és a sütőport egy szitán keresztül fokozatosan, kevergetés mellett adagold hozzá.
  3. Az almákat pucold meg, vágd ki a magházat, majd szeleteld vékony gerezdekre.
  4. Vajazz ki egy serpenyőt, szórd bele a cukrot és helyezd rá az alma gerezdeket körkörösen. Öntsd rá a tésztát és fakanállal terítsd szét az almákon egyenletesen.
  5. Alacsony lángon 30 percen keresztül fedő alatt süsd meg. Majd fordítsd meg és még 10 percen át süsd tovább.

Jó étvágyat!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?