tóth gabi
Amerikából indult hódító útjára az új divat, de itthon is egyre nagyobb rajongótábora van. Az igazán ínyencek egyenesen odáig vannak a módszerért, próbáld ki te is!
A forró levesek mellett ősszel a forró italok is nagyon futnak. A különösnek, sőt, bizarrnak hangzó sütőtökös latte, azaz sütőtökös tejeskávé egy amerikai kávézóláncból indult, de itthon is egyre többen szeretik. S hogy milyen ez a forró ital? Képzeljük el úgy, hogy a tejeskávénak van egy kicsit fűszeres-sütőtökös ízvilága. Ha viszont otthon készíted el ezt a finomságot, ténylegesen megtapasztalhatod, hogy egy kevés sütőtök milyen zseniálisan megdobja a forró kávé íz- és tápanyagtartalmát.
Ráadásul az otthoni változatba nem is kell annyi cukrot tenned, amennyi az eredetiben van. Nyugodtan elkészítheted eritrittel vagy édesítőszerrel és sovány tejjel. Az íz úgyis leginkább a fűszerezésen múlik, azt pedig te magad kísérletezheted ki, hogy a lehető legjobb legyen. A sütőtökpürén kívül az általad legjobbnak tartott arányban kerüljön az italba kardamom, szegfűszeg, fahéj és gyömbér, és adhatsz hozzá egy leheletnyi tejszínt is, hogy krémesebb legyen az állaga. Ha édesebben szereted, mézet is tehetsz bele.
Hozzávalók (2 bögréhez):
Így készítsd el: