Magyar Péter hallgat, mint a sült hal Bige László 100 milliójáról

POLITIK
FAZÉK

Szerző Horváth Gabi

Létrehozva: 2020.10.16.

A magyar ember mindent kiránt: de ezeket próbáltad már?

A magyar konyháról úgy tartják, hogy a hideg vizet is képes rántott étellé varázsolni. De ezeket az első hallásra kicsit szokatlan rántott ételeket vajon próbáltad már? Érdemes adnod nekik egy esélyt!

Szerző Horváth Gabi

A magyar ember mindent kiránt: de ezeket próbáltad már?

Rántott hús, rántott hal, rántott sajt, rántott gomba, rántott karfiol… és még sorolhatnánk a magyar konyha rántott specialitásait. Ám vannak a panírozott ételeknek olyan variáció, amelyekről még a tapasztalt háziasszonyok sem igen hallottak kipróbálod őket?

Fotó: Unsplash.com

Rántott sütőtök

A karfiol, a gomba és a cukkini mellett a sütőtök is kiválóan alkalmas bundázásra. A lisztet ízesítsd sóval, borssal, paprikával, esetleg chilivel. A sütőtököt vágd vékony szeletekre vagy karikákra, távolítsd el a héját, majd a szokásos módon előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatva panírozd, és forró olajban süsd ki. A morzsába keverhetsz szezámmagot is, úgy még finomabb. Tejfölös, majonézes, fokhagymás-citromos ízesítésű mártással a legfinomabb.

Rántott sárgarépa

A sütőtökhöz hasonlóan a sárgarépa is finom, édeskés, laktató étel lesz panírozva. A megtisztított sárgarépákat vágd félbe hosszában, Főzd félpuhára, majd a szokott módon panírozd és süsd ki.

Sajttal töltött rizsgolyó olasz módra

A rizst főzd kissé ragacsosra, majd formázz belőle kisebb-nagyobb gombócokat, miközben a közepükbe nyomj bele egy kis darab sajtot. Panírozd és süsd ki őket a szokott módon.

Fotó: Unsplash.com

Rántott uborka

Az Egyesült Államokból indult hódító útjára ez a finomság, amelyhez kovászos, ecetes, de nyers uborkát is felhasználhatsz. A lényeg csak annyi, hogy töröld alaposan szárazra a hosszában félbe vagy negyedbe vágott uborkákat, mert így tapad meg rajtuk rendesen a panír. Különböző mártásokkal tlálhatod.

Corn dog

Ez az étel is amerikai kedvenc, a vidámparkok népszerű street foodja. Kukorica– és búzalisztből, kukoricadarából, tojásból, tejből, szódabikarbónából és vízből keverj sűrű, sóval, borssal ízesített palacsintatésztát, és ebbe forgasd bele a virsliket. Amikor a tészta alaposan belepte minden oldalukat, forró olajban süsd ki őket.

Fotó: Unsplash.com

És végül egy extra édesség: rántott csoki

Eredetileg Skóciából származik az ötlet, de szintén Amerikában lett nagyon népszerű. Itt sima csokikockákkal, és ízesített csokiszeletekkel is készítik A corn doghoz hasonlóan palacsintatésztából lesz a bunda, de itt a tészta búzalisztből készül, és nincs sózva-borsozva, inkább édes. A legjobb, ha az olaj nagyon forró, hogy az olvadékony csoki ne töltsön benne túl sok időt. A legjobb, ha a csokit előzőleg a hűtőben tároljuk, vagy pár órára betesszük a mélyhűtőbe.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek