FITTFAZÉK

Zseniális újítás! Ez az isteni csokis palacsinta lett a nyár kedvence

A mascarponés, málnás krém a vékony, fekete csokis tésztával szinte elolvad a szádban. Nyári születésnapi meglepetésként ezt készítsd el szeretteidnek!

Ez málnakrém-töltelékes, csodás palacsintatorta tökéletes a nyári ünnepi alkalmakra.

Feltálalhatod desszertnek egy születésnapi ünnepségen, vagy bármilyen összejövetelen. A zajos siker nem marad el. Ami a meglepő ebben a receptben, hogy a csokoládé nem a töltelékben van, hanem a palacsinta tésztájában. A töltelék málnás mascarponekrém. Kb. 35-40 darab palacsintát kell sütnöd, ez eltart egy ideig, de az eredmény megéri. Az elkészítésnél nagyon fontos, hogy az összes folyékony hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, még a tojások is. (Üsd fel őket előző este, és hagyd kinn). Így elkerülheted, hogy csomós legyen a tészta.

Hozzávalók

Palacsintatészta:

  • 2/3 csésze vaj
  • 12 nagy tojás
  • 4 csésze tej
  • 1 csésze víz
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • ¼ csésze kristálycukor
  • 2 ½ csésze finomliszt
  • 2/3 csésze fekete csokoládépor

Töltelék:

  • olívaolajas spray (vagy olaj a serpenyő kiolajozásához)
  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 csésze friss málna (vagy mirelit)
  • 2 csésze zsíros tejszín
  • 1 csésze porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 25 dkg mascarpone (vagy sajtkrém)

Elkészítés

1. A palacsintatészta elkészítéséhez öntsd egy nagy tálba a tojásokat. Töltsd hozzá a vizet, a tejet. Kézzel vagy géppel keverd el. Add hozzá az olvadt vajat és a vaníliakivonatot. Keverd simára, majd szórd bele a cukrot. Azzal is keverd el.

2. A szilárd halmazállapotú alkotórészek hozzákeverésénél használj szitát. Töltsd a szitába a lisztet és a csokoládéport. Szitálj egy keveset a folyadék tetejére, majd keverd el. Így apránként keverd bele az összeset. Amikor már tökéletesen simára keverted, hagyd pihenni 10 percet. Ezalatt elkészítheted a tölteléket.

3. Olajozz ki vékonyan egy 22 cm-es serpenyőt. Jól forrósítsd fel. Süsd ki a palacsintákat. Elég gyorsan sülnek: az egyik felét kb. 1 percig, a másikat fél percig süsd. A töltéshez a palacsintáknak teljesen ki kell hűlniük, ezért amikor minddel elkészültél, oszd szét három-négy részre, hogy gyorsabban kihűljenek.

4. A töltelék elkészítése: Egy közepes tálba szórd bele a cukrot, majd add hozzá a friss vagy kiolvadt, szobahőmérsékletű mirelit málnát. Krumplitörővel vagy egy villa hátuljával passzírozd simára.

5. Öntsd egy nagyobb tálba a tejszínt, majd szórd bele a porcukrot. Géppel, magas fordulaton keverd pár percig, míg tökéletesen sima nem lesz. Ízesítsd vaníliakivonattal.

6. Add hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét. Alacsony fordulatszámon keverd simára. Öntsd bele a passzírozott málnát, majd óvatosan kavard össze.

7. Készíts elő egy szép nagy lapostányért, és fektesd le az első palacsintát. Simíts rá 2-3 evőkanálnyi tölteléket. Folytasd, és töltsd meg az összes palacsintát, egymásra rétegezve.

8. Hűtsd be a palacsintatortát egy éjszakára, de legalább 12 órára.

Ha édesebben szeretnéd, készíts hozzá málnaöntetet. Pürésíts 2 csésze málnát és fél csésze kristálycukrot, majd löttyints belőle keveset a kitálalt tortaszeletre.