1 éve

Megújult a töltött paprika, így lesz az ősz sztárja!

A töltött paprika magyaros változatát az egész ország szereti. Néha azonban érdemes újítani, kísérletezni. Mutatunk egy új variációt, amely egészen biztosan az ősz sztárja lesz a konyhában.

Szerző Horváth Gabi

A hagyományos, magyaros töltött paprika mindannyiunk kedvence. Ám a népszerű ételnek nem csak ez az egy verziója létezik. Mi most egy olyat mutatunk, amelyet a világ számos országában kedvelnek a konyhai virtuózok. A recept hozzávalóival bátran kísérletezhetsz, a marhahús helyett például nyugodtan használhatsz darált sertéshúst, csirke- vagy pulykahúst, de akár még apróra vágott kolbászt is. A fűszerezéssel is bátran újíts. Mutatjuk az alapváltozatot!

Töltött paprika másképp

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • fél csésze rizs
  • 45 dkg darált marhahús (vagy ízlés szerint sertés-, csirke- vagy pulykahús)
  • 6 nagyobb tölteni való paprika, félbevágva, magház nélkül
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 közepes fej hagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1,5 teáskanál szárított oregano
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • friss, apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Főzd meg a rizst.
  • Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel egy kis olajat, és dinszteld benne puhára a hagymát. Keverd hozzá a paradicsompürét és a fokhagymát, és főzd még egy percig. Add hozzá a darált húst, és folyamatos keverés mellett süsd még 6 percig, amíg a hús már nem lesz rózsaszín. Amikor elkészül, öntsd le a zsírját.
  • A paradicsomos, húsos keverékhez keverd hozzá a főtt rizst és a darabolt konzerv paradicsomot. Ízesítsd oreganóval, sóval, borssal. Hagyd körülbelül 5 percig állni, hogy a rizs felszívja a levet a keverékből.
  • Tedd a félbevágott paprikákat egy sütőtepsibe, és csepegtess rájuk egy kevés olívaolajat. Kanalazd a tölteléket a paprikákba, szórd meg reszelt sajttal, majd fedd le a tepsit alufóliával.
  • Körülbelül 30 perc alatt süsd puhára a paprikákat, majd vedd le a tepsiről a fóliát, és süsd további 10 percig, amíg a sajt folyós nem lesz. Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
  • Szerző Horváth Gabi

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Jakab Péter és mamuszos kabinetfőnöke együtt érkezett a Jobbik-kongresszusra - videó

    vg.hu

    Menekültek támadtak egymásra a magyar határnál, lövöldözés is történt

    metropol.hu

    Tragikus eset: a forró autóban felejtette kisfiát, öngyilkos lett az édesapa

    mandiner.hu

    Videón, ahogy gyanútlan orosz katonák belesétáltak egy ukrán mesterlövész célkeresztjébe

    ripost.hu

    Kiderült a titok: erre készült halála előtt Berki Krisztián

    borsonline.hu

    Vérfürdő: Lemészárolta mozgássérült nővérét a 14 éves lány

    ripost.hu

    Vizesen tapad a sárga bikini Kárpáti Rebeka testére - fotó

    ripost.hu

    Figyelem! Keressük Bochkor Gábor egyéjszakás kalandját

    ripost.hu

    Így lesz édes a paradicsom, segít a szódabikarbóna!

    ripost.hu

    Ez a három csillagjegy folyamatosan versenyez

    További cikkek

    FAZÉK

    Ilyen formájú paradicsomot vegyél, ha igazán jó lecsóra vágysz

    ÉLETMÓDI

    Így lesz édes a paradicsom, segít a szódabikarbóna!

    ÉLETMÓDI

    Most érik a rég elfeledett magyar gyümölcs, sajnos ma már kevesen becsülik

    ÉLETMÓDI

    Vészhelyzet a forróságban: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég vizet

    FAZÉK

    Előkerült a nagyi régi, régi receptje: benne rejlik a tökéletes savanyúság titka

    ÉLETMÓDI

    Ez a három csillagjegy folyamatosan versenyez

    ÉLETMÓDI

    A legjobb júliusi trükkök, hogy csodás legyen a paradicsom