Létrehozva: 2020.09.13.

Megújult a töltött paprika, így lesz az ősz sztárja!

A töltött paprika magyaros változatát az egész ország szereti. Néha azonban érdemes újítani, kísérletezni. Mutatunk egy új variációt, amely egészen biztosan az ősz sztárja lesz a konyhában.

Szerző Horváth Gabi

A hagyományos, magyaros töltött paprika mindannyiunk kedvence. Ám a népszerű ételnek nem csak ez az egy verziója létezik. Mi most egy olyat mutatunk, amelyet a világ számos országában kedvelnek a konyhai virtuózok. A recept hozzávalóival bátran kísérletezhetsz, a marhahús helyett például nyugodtan használhatsz darált sertéshúst, csirke- vagy pulykahúst, de akár még apróra vágott kolbászt is. A fűszerezéssel is bátran újíts. Mutatjuk az alapváltozatot!

Töltött paprika másképp

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • fél csésze rizs
  • 45 dkg darált marhahús (vagy ízlés szerint sertés-, csirke- vagy pulykahús)
  • 6 nagyobb tölteni való paprika, félbevágva, magház nélkül
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 közepes fej hagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1,5 teáskanál szárított oregano
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • friss, apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Főzd meg a rizst.
  • Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel egy kis olajat, és dinszteld benne puhára a hagymát. Keverd hozzá a paradicsompürét és a fokhagymát, és főzd még egy percig. Add hozzá a darált húst, és folyamatos keverés mellett süsd még 6 percig, amíg a hús már nem lesz rózsaszín. Amikor elkészül, öntsd le a zsírját.
  • A paradicsomos, húsos keverékhez keverd hozzá a főtt rizst és a darabolt konzerv paradicsomot. Ízesítsd oreganóval, sóval, borssal. Hagyd körülbelül 5 percig állni, hogy a rizs felszívja a levet a keverékből.
  • Tedd a félbevágott paprikákat egy sütőtepsibe, és csepegtess rájuk egy kevés olívaolajat. Kanalazd a tölteléket a paprikákba, szórd meg reszelt sajttal, majd fedd le a tepsit alufóliával.
  • Körülbelül 30 perc alatt süsd puhára a paprikákat, majd vedd le a tepsiről a fóliát, és süsd további 10 percig, amíg a sajt folyós nem lesz. Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek