Megújult a töltött paprika, így lesz az ősz sztárja!
A töltött paprika magyaros változatát az egész ország szereti. Néha azonban érdemes újítani, kísérletezni. Mutatunk egy új variációt, amely egészen biztosan az ősz sztárja lesz a konyhában.
A hagyományos, magyaros töltött paprika mindannyiunk kedvence. Ám a népszerű ételnek nem csak ez az egy verziója létezik. Mi most egy olyat mutatunk, amelyet a világ számos országában kedvelnek a konyhai virtuózok. A recept hozzávalóival bátran kísérletezhetsz, a marhahús helyett például nyugodtan használhatsz darált sertéshúst, csirke- vagy pulykahúst, de akár még apróra vágott kolbászt is. A fűszerezéssel is bátran újíts. Mutatjuk az alapváltozatot!
Töltött paprika másképp
Hozzávalók:
fél csésze rizs
45 dkg darált marhahús (vagy ízlés szerint sertés-, csirke- vagy pulykahús)
6 nagyobb tölteni való paprika, félbevágva, magház nélkül
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Főzd meg a rizst.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel egy kis olajat, és dinszteld benne puhára a hagymát. Keverd hozzá a paradicsompürét és a fokhagymát, és főzd még egy percig. Add hozzá a darált húst, és folyamatos keverés mellett süsd még 6 percig, amíg a hús már nem lesz rózsaszín. Amikor elkészül, öntsd le a zsírját.
A paradicsomos, húsos keverékhez keverd hozzá a főtt rizst és a darabolt konzerv paradicsomot. Ízesítsd oreganóval, sóval, borssal. Hagyd körülbelül 5 percig állni, hogy a rizs felszívja a levet a keverékből.
Tedd a félbevágott paprikákat egy sütőtepsibe, és csepegtess rájuk egy kevés olívaolajat. Kanalazd a tölteléket a paprikákba, szórd meg reszelt sajttal, majd fedd le a tepsit alufóliával.
Körülbelül 30 perc alatt süsd puhára a paprikákat, majd vedd le a tepsiről a fóliát, és süsd további 10 percig, amíg a sajt folyós nem lesz. Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.