Ha szereted a kávét, akkor ezt a sütit neked találták ki
Kávérajongó vagy? A kávé mestereinek hírében álló olaszok kitalálták neked az ideális finomságot: ez a kávés torta öt perc alatt elkészül, és az egész család szeretni fogja.
Ha szívesen innál még egy kávét, de egy kis édességre is vágysz, miért ne hozhatnád össze a kettőt! Vigyázz, veszélyesen finom, és a sütés idejét nem számítva mindössze öt perc alatt elkészül. Ha gyerekek is vannak a családban, készítsd koffeinmentes kávéból, mert biztos, hogy nem elégszenek majd meg egy szelettel.
A bögrényi forró vizet keverd el az instant kávéval és a 10 dkg cukorral.
A liszthez keverd hozzá a sütőport és a cukros kávét, végül pedig az olajat.
A sütőt melegítsd elő 180 Celsius-fokra.
Egy kapcsos tortaforma aljára fektess sütőpapírt, tedd rá az oldalát, majd kívül vágd le a felesleges papírt. Kissé vajazd ki, és öntsd bele a tésztát, majd 45 percig süsd a 180 Celsius-fokos sütőben.
Vedd ki a sütőből a tortát, és hagyd kicsit hűlni, majd vedd le róla a kapcsos tortaformát.
A mázhoz keverj össze egy csésze kávét és 12 dkg porcukrot, majd kend el a torta tetején. Nem baj, ha lecsorog az oldalán, ettől csak szebb és finomabb lesz a süti. Máz helyett porcukorral is megszórhatod
A kész tortát díszítsd kávészemekkel vagy csokoládédarabokkal, esetleg dió- vagy mogyorószemekkel.