FITTFAZÉK

Ezt edd a reggeli kávéd mellé, nem bánod meg!

A ropogós kekszet mindenki szereti egy finom reggeli habos kávé, egy délutáni csésze tea mellé. A házi változatnál pedig egyszerűen nincs finomabb!
címkék:
  • Szerző:

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg apró szemű zabpehely
  • 30 dkg barna cukor
  • ½ db vaníliarúd
  • 1 db tojás
  • 1 marék vörös áfonya
  • 5 dkg apróra vágott keserű csokoládé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Fotó: 123rf

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kikapart magját és a reszelt narancs héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket, a zabpelyhet, végül a vörös áfonyát és a csokoládét is.

Evőkanálnyi masszából formázunk golyót és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire kissé kilapítva. Előmelegített sütőben 13-16 perc alatt süssük készre a kekszeket. Ha kihűlt, tegyük légmentesen záródó dobozba, ahol akár egy hétig is friss marad.

címkék: