RETRO RÁDIÓ

5 nagy hiba, amitől rossz lesz a krumplipüréd

5 nagy hiba, amitől rossz lesz a krumplipüréd
Létrehozva2019. 10. 04. 07:35

Sokak kedvenc körete, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. Ám ezt az egyszerű ételt is el lehet rontani: mindenki evett már ragacsos és íztelen masszát püré helyett. Mutatjuk a tipikus hibákat, ezeket kell elkerülnünk. Ha már főzünk, együnk finomat!

A fantasztikus krumplipüré titka a bele kerülő tej, vaj, esetleg zöldfűszerek, és az, hogy kézi krumplinyomót használjunk – a botmixer ragacsos állagúvá teszi az egészet. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat!

  • Nem pürének való krumplit használunk!
  • A krumplipüré a magas keményítőtartalmú burgonyától lesz krémes és lágy. Nagyon jó hozzá például az Ella vagy a Gülbaba burgonya.

  • Nem sózzuk meg a vizet!
  • Főzés közben a krumpli keményítőszemcséi megdagadnak, felszívják a vizet és a benne levő sót. Így lesz igazán finom, telt íze a pürének.

  • Forró vízbe tesszük a krumplit
  • A krumplit hideg vízben tegyük fel főni, forraljuk fel a vizet, majd tegyük takarékra. Ha forró vízbe tesszük, egyenetlenül fő meg, a külseje már azelőtt szétesik, hogy a belseje megfőhetne.

  • Nem csepegtetjük le rendesen
  • Ha azt akarjuk, hogy ne legyen a pürének vízíze, alaposan csepegtessük le főzés után, sőt egy kicsit újra is melegíthetjük, hogy még jobban kiszáradjon, mielőtt megtörnénk.

  • Hideg tejet és vajat teszünk bele
  • A lágy vaj és a meleg tej könnyebben felszívódik, és közben a krumplipürét sem hűti le.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.