Létrehozva: 2019.10.04.

5 nagy hiba, amitől rossz lesz a krumplipüréd

Sokak kedvenc körete, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. Ám ezt az egyszerű ételt is el lehet rontani: mindenki evett már ragacsos és íztelen masszát püré helyett. Mutatjuk a tipikus hibákat, ezeket kell elkerülnünk. Ha már főzünk, együnk finomat!

A fantasztikus krumplipüré titka a bele kerülő tej, vaj, esetleg zöldfűszerek, és az, hogy kézi krumplinyomót használjunk – a botmixer ragacsos állagúvá teszi az egészet. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat!

  • Nem pürének való krumplit használunk!
  • A krumplipüré a magas keményítőtartalmú burgonyától lesz krémes és lágy. Nagyon jó hozzá például az Ella vagy a Gülbaba burgonya.

  • Nem sózzuk meg a vizet!
  • Főzés közben a krumpli keményítőszemcséi megdagadnak, felszívják a vizet és a benne levő sót. Így lesz igazán finom, telt íze a pürének.

  • Forró vízbe tesszük a krumplit
  • A krumplit hideg vízben tegyük fel főni, forraljuk fel a vizet, majd tegyük takarékra. Ha forró vízbe tesszük, egyenetlenül fő meg, a külseje már azelőtt szétesik, hogy a belseje megfőhetne.

  • Nem csepegtetjük le rendesen
  • Ha azt akarjuk, hogy ne legyen a pürének vízíze, alaposan csepegtessük le főzés után, sőt egy kicsit újra is melegíthetjük, hogy még jobban kiszáradjon, mielőtt megtörnénk.

  • Hideg tejet és vajat teszünk bele
  • A lágy vaj és a meleg tej könnyebben felszívódik, és közben a krumplipürét sem hűti le.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek