RETRO RÁDIÓ

Főszerepet kapott a kis piros, idenézz, mi lett belőle!

Főszerepet kapott a kis piros, idenézz, mi lett belőle!
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2019. 05. 29. 17:15

A hó­na­pos ret­ket nem csak nyer­sen eheted, hanem sütve, sõt, sa­va­nyítva is na­gyon finom. Íme, a leg­jobb re­cep­tek, ami­ket gyor­san el tudsz ké­szí­teni ott­hon és nagyon egészségesek.

Önmagában is isteni, vitamindús, viszont alig tartalmaz kalóriát, ráadásul az év nagy részében a rendelkezésünkre áll ez a finom zöldség. Szerencsére a retek az, amihez az év minden hónapjában hozzájuthatsz, mindig kapható. Ha pedig épp nincs a boltok polcain helyette találsz jégcsapretket, vagy sörretket.  Nagyon sok minden készíthető belőlük, és bárhol, bármikor fogyaszd bátran!

Mákos-ciromos sült retek

Hozzávalók:

  •     2 csomag retek
  •     1 biocitrom reszelt héja
  •     olíva olaj
  •     tengeri só, bors
  •     1 evőkanál mák
  •     1 kiskanál balzsamecet
  • Így készítsd el:

    1. Darabold fel a megmosott retket ízlés szerint.

    2. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, majd tedd bele a feldarabolt zöldséget, sózd, borsozd és szórd rá a mákot. Alaposan forgasd össze, majd félig lefedve párold 10-15 percig.

    3. Amikor megpuhult, vedd le a fedőt, reszeld rá a citromhéjat és pár perc alatt pirítsd pirosra, ropogósra.

    Tálalás előtt ízesíts balzsamecettel!

    Joghurtos-kapros retekleves

    Hozzávalók:

  •     3 retekgumó megmosva, lereszelve
  •     1/2 kígyóuborka lereszelve
  •     4 dl natúr joghurt
  •     2 dl víz
  •     1 csokor friss kapor
  •     1 kis gerezd fokhagyma
  •     só, bors
  • Így készítsd el:

    1. A joghurtot, a vizet, a fokhagymát és a fűszereket turmixold össze.

    2. Keverd hozzá a lereszelt retket és uborkát és szórd meg a felaprított kaporral.

    Jól behűtve tálald!

    Savanyított retek

    Hozzávalók:   

  •     3 csomag retek
  •     1 gerezd fokhagyma
  •     1 fej lilahagyma
  •     1,5 dl fehérborecet
  •     2,5 dl víz
  •     1 csapott evőkanál cukor vagy édesítő
  •     1 csapott evőkanál só
  •     1 csomag kapor
  • Így készítsd el:

    1. A megmosott retket reszeld le uborkagyalun, a lilahagymát pedig karikázd fel.

    2. Az ecetet a vízzel, a sóval, a borssal és a cukorral keverd jól össze.

    3. Egy nagyobb befőttesüvegben szépen rakd sorba a zöldségeket, a vékony lapra felszeletelt fokhagymával és öntsd le az ecetes lével.

    4. A tetejére kerül a kapor.

    Hagy állni minimum egy éjszakát!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.