Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2019.05.29.

Főszerepet kapott a kis piros, idenézz, mi lett belőle!

A hó­na­pos ret­ket nem csak nyer­sen eheted, hanem sütve, sõt, sa­va­nyítva is na­gyon finom. Íme, a leg­jobb re­cep­tek, ami­ket gyor­san el tudsz ké­szí­teni ott­hon és nagyon egészségesek.

Önmagában is isteni, vitamindús, viszont alig tartalmaz kalóriát, ráadásul az év nagy részében a rendelkezésünkre áll ez a finom zöldség. Szerencsére a retek az, amihez az év minden hónapjában hozzájuthatsz, mindig kapható. Ha pedig épp nincs a boltok polcain helyette találsz jégcsapretket, vagy sörretket.  Nagyon sok minden készíthető belőlük, és bárhol, bármikor fogyaszd bátran!

Mákos-ciromos sült retek

Hozzávalók:

  •     2 csomag retek
  •     1 biocitrom reszelt héja
  •     olíva olaj
  •     tengeri só, bors
  •     1 evőkanál mák
  •     1 kiskanál balzsamecet
  • Így készítsd el:

    1. Darabold fel a megmosott retket ízlés szerint.

    2. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, majd tedd bele a feldarabolt zöldséget, sózd, borsozd és szórd rá a mákot. Alaposan forgasd össze, majd félig lefedve párold 10-15 percig.

    3. Amikor megpuhult, vedd le a fedőt, reszeld rá a citromhéjat és pár perc alatt pirítsd pirosra, ropogósra.

    Tálalás előtt ízesíts balzsamecettel!

    Joghurtos-kapros retekleves

    Hozzávalók:

  •     3 retekgumó megmosva, lereszelve
  •     1/2 kígyóuborka lereszelve
  •     4 dl natúr joghurt
  •     2 dl víz
  •     1 csokor friss kapor
  •     1 kis gerezd fokhagyma
  •     só, bors
  • Így készítsd el:

    1. A joghurtot, a vizet, a fokhagymát és a fűszereket turmixold össze.

    2. Keverd hozzá a lereszelt retket és uborkát és szórd meg a felaprított kaporral.

    Jól behűtve tálald!

    Savanyított retek

    Hozzávalók:   

  •     3 csomag retek
  •     1 gerezd fokhagyma
  •     1 fej lilahagyma
  •     1,5 dl fehérborecet
  •     2,5 dl víz
  •     1 csapott evőkanál cukor vagy édesítő
  •     1 csapott evőkanál só
  •     1 csomag kapor
  • Így készítsd el:

    1. A megmosott retket reszeld le uborkagyalun, a lilahagymát pedig karikázd fel.

    2. Az ecetet a vízzel, a sóval, a borssal és a cukorral keverd jól össze.

    3. Egy nagyobb befőttesüvegben szépen rakd sorba a zöldségeket, a vékony lapra felszeletelt fokhagymával és öntsd le az ecetes lével.

    4. A tetejére kerül a kapor.

    Hagy állni minimum egy éjszakát!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek