tóth gabi
A hónapos retket nem csak nyersen eheted, hanem sütve, sõt, savanyítva is nagyon finom. Íme, a legjobb receptek, amiket gyorsan el tudsz készíteni otthon és nagyon egészségesek.
Önmagában is isteni, vitamindús, viszont alig tartalmaz kalóriát, ráadásul az év nagy részében a rendelkezésünkre áll ez a finom zöldség. Szerencsére a retek az, amihez az év minden hónapjában hozzájuthatsz, mindig kapható. Ha pedig épp nincs a boltok polcain helyette találsz jégcsapretket, vagy sörretket. Nagyon sok minden készíthető belőlük, és bárhol, bármikor fogyaszd bátran!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Darabold fel a megmosott retket ízlés szerint.
2. Egy serpenyőben melegítsd meg az olajat, majd tedd bele a feldarabolt zöldséget, sózd, borsozd és szórd rá a mákot. Alaposan forgasd össze, majd félig lefedve párold 10-15 percig.
3. Amikor megpuhult, vedd le a fedőt, reszeld rá a citromhéjat és pár perc alatt pirítsd pirosra, ropogósra.
Tálalás előtt ízesíts balzsamecettel!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A joghurtot, a vizet, a fokhagymát és a fűszereket turmixold össze.
2. Keverd hozzá a lereszelt retket és uborkát és szórd meg a felaprított kaporral.
Jól behűtve tálald!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A megmosott retket reszeld le uborkagyalun, a lilahagymát pedig karikázd fel.
2. Az ecetet a vízzel, a sóval, a borssal és a cukorral keverd jól össze.
3. Egy nagyobb befőttesüvegben szépen rakd sorba a zöldségeket, a vékony lapra felszeletelt fokhagymával és öntsd le az ecetes lével.
4. A tetejére kerül a kapor.
Hagy állni minimum egy éjszakát!