RETRO RÁDIÓ

Életed lekvárja lesz, idén így tedd el a bodzát

Életed lekvárja lesz, idén így tedd el a bodzát
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 05. 28. 13:35

Isteni lekvárreceptet mutatunk, de kivételesen nem a bodza bogyója kapja a fõszerepet! Itt az ideje, hogy megkóstold ezt az isteni kombinációt, tegyél el most te is néhány üveggel!

Bodzás rebarbaralekvár

Hozzávalók: ( 1 üveg lekvárhoz )

  • 400 g rebarbara kis darabokra vágva
  • 3-4 bodzavirág
  • 1/2 citrom leve
  • 280 g befőző cukor vagy eritrit
  • Így készítsd el:

    1. Tedd a bodzát egy műanyag üvegtálba, tetejére a rebarbarát, majd öntsd rá a cukrot, takard le és hagyd 12 órán keresztül pihenni. Keverd át és hagyd ismét 12 órán át állni.

    2.  Melegítsd fel az egészet egy lábosban, de csak addig, míg a cukor felolvad, majd tedd vissza a tálba és takard le. Hagy még 12 órát állni.

    3. Add hozzá a citrom levét, vedd ki a bodzavirágot és tedd egy lábasba, főzd 45 percig, amíg besűrűsödik.

    4. Fertőtlenítsd az üveget! A kész lekvárt óvatosan töltsd a forró üvegbe, erősen csavard rá a tetejét, fordítsd fejjel lefelé és hagyd kihűlni száraz dunsztban. (plédbe, paplanba is csavarhatod)

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.