tóth gabi
Isteni lekvárreceptet mutatunk, de kivételesen nem a bodza bogyója kapja a fõszerepet! Itt az ideje, hogy megkóstold ezt az isteni kombinációt, tegyél el most te is néhány üveggel!
Hozzávalók: ( 1 üveg lekvárhoz )
1. Tedd a bodzát egy műanyag üvegtálba, tetejére a rebarbarát, majd öntsd rá a cukrot, takard le és hagyd 12 órán keresztül pihenni. Keverd át és hagyd ismét 12 órán át állni.
2. Melegítsd fel az egészet egy lábosban, de csak addig, míg a cukor felolvad, majd tedd vissza a tálba és takard le. Hagy még 12 órát állni.
3. Add hozzá a citrom levét, vedd ki a bodzavirágot és tedd egy lábasba, főzd 45 percig, amíg besűrűsödik.
4. Fertőtlenítsd az üveget! A kész lekvárt óvatosan töltsd a forró üvegbe, erősen csavard rá a tetejét, fordítsd fejjel lefelé és hagyd kihűlni száraz dunsztban. (plédbe, paplanba is csavarhatod)
Jó étvágyat!