RETRO RÁDIÓ

Íme a francia nők legnagyobb téli csodafegyvere az asztalnál

Íme a francia nők legnagyobb téli csodafegyvere az asztalnál
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 11. 27. 09:20

Elfoglalt vagy, de estére szeretnél egy remek levessel elõállni? A francia hagymalevesnél egyszerûen nincs jobb ötletünk!

Amikor hosszú téli hétvégéken együtt van a család otthon, jólesik este a meleg francia hagymaleves.  Talán ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíthető leves. Az elkészítési ideje igen hosszú, viszont nagyon egyszerű, a tűzhely végzi a dolgát órákon keresztül, te pedig közben együtt töltheted az időt a gyerekekkel. Estére kész is az ízletes, forró leves!

Francia hagymaleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vöröshagyma vékony karikákra szeletelve
  • 3 evőkanál olvasztott vaj (sótlan)
  • 2 teáskanál barna cukor
  • só, bors ízlés szerint
  • 6 (friss) kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 2 teáskanál cherryecet
  • 6 csésze marhahúsleves-kockából készített lé/ vagy 6 csésze marhahúsleves leve
  • francia kenyér szeletelve                 
  • 1 csésze reszelt Gruyére sajt
  • 1 csésze reszelt Asiago sajt
  • (a sajtokat helyettesítheted ementálival és mozarellával)
  • Így készítsd el:

    1. Reggel helyezd a vöröshagymakarikákat egy nagy lábosba, és lassú tűzön kezdd el melegíteni.

    2. Keverj hozzá olvasztott vajat, barna cukrot, 1 teáskanál sót, tedd a tetejére a kakukkfüvet és a babérlevelet. Takard le fedővel, és magas hőfokon 8-10 órán át főzd meg, amíg a vöröshagyma pirított és karamellizált állapotba nem kerül.

    3. A marhahúsleves-alapot, a cherryecetet keverd a már majdnem kész hagymához, sózd, borsozd ízlés szerint. Ismét fedd le a tetejét és főzd tovább 2-3 órán keresztül. Távolítsd el a végén a kakukkfüvet és a babérlevelet.

    4. Melegítsd elő a sütőt.

    5. A felszeletelt bagetteket helyezd a sütőbe, és mindkét oldalukat 2-2 percig pirítsd meg aranybarnára.

    6. Helyezd a levest a tűzálló cserépedényekbe, tedd a leves tetejére a francia kenyeret, szórd rá a sajtot és így helyezd még be a sütőbe 2 percre, amíg a sajtok meg nem olvadnak a tetején.

    Ízlésesen tálalhatod, jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.