tóth gabi
Bolondítsd egy-két szokatlan hozzávalóval ezt a finomságot és hidd el, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána.
Összeszedtük a legfinomabb padlizsánkrém recepteket, hogy a család minden tagja találjon kedvére valót a hétvégi falatozáskor. Eheted magában, vagy egy finom sült húshoz tálalva.
Hozzávalók:
1. A sütőben 180 fokon süsd 25-30 percig a villával megszurkált padlizsánt. A tepsiben tedd alá a 2 evőkanál olívaolajat, egy kis sót és a héjas fokhagymát.
2. A kész padlizsánt hámozd meg, ha kihűlt és egy botmixer segítségével keverd össze a meghámozott sült fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és a szezámkrémmel.
3. Tálaláskor szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal. Tegyél a tetejére koriandert és gránátalma magokat, ha szereted.
Hozzávalók:
1. 180 fokon, sütőben süsd a megmosott és villával megszurkált padlizsánokat 25-30 percig.
2. A kihűlt és meghámozott padlizsánokat turmixold össze az összes hozzávalóval és a tetejét szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Hozzávalók:
1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.
2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.
3. Tedd hűtőszekrénybe minimum 1/2 órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.