Létrehozva: 2017.04.16.

Gyümölcsös alagút, gyors és finom sütemény a kuglófsütőből

Nagyon finom és látványos sütemény, amit nem nehéz elkészíteni. Senki nem tud ellenállni ennek a különlegességnek.

Ez a gyümölcsös alagút annyira gyönyörű, hogy már a látványától is összefut a nyál a szádban. Most, hogy itt a húsvét, érdemes elkészíteni. A süti ízei és színei igazi ízorgiát okoznak. Nem tud senki ellenállni neki.

Gyümölcsalagút

Hozzávalók:

alaptorta réteg:

  • 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 csésze cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze víz
  • 20 dkg vaj - 1 evőkanállal tegyél félre belőle
  • 1/2 csésze natúr kakaópor
  • 1 púpozott evőkanál instant kávé
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1/2 csésze szobahőmérsékletű tejszín
  • 2 db enyhén felvert tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze kimagozott, lecsöpögtetett meggy vagy cseresznye befőtt, vagy fagyasztott gyümölcs
  • sajttorta réteg:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • máz:

  • 1 csésze porcukor
  • 1-2 evőkanál víz
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki és lisztezz be egy kuglófformát. Ha szilikonos formád van, kihagyhatod ezeket a lépéseket.

    2. Egy nagyobb tálban keverd össze az alaptortához való lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát egy habverő segítségével, hogy homogén legyen.

    3. Egy kisebb serpenyőben keverd össze a vizet a vajjal és addig melegítsd, amíg fel nem olvad. Add hozzá a kakaót, az instant kávét és az apró darabokra tördelt csokoládét. Olvaszd az egészet egységes masszává, majd vedd le a tűzről.

    4. A csokoládés masszát keverd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a tejszínt, a tojásokat és a vaníliát. Habverővel keverd csomómentesre az egészet.

    5. Egy másik tálban a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal botmixer segítségével keverd könnyű habosra. Add hozzá a tojást és a lisztet.

    6. A kivajazott kuglófforma aljára önts egy evőkanálnyi olvasztott vajat, szórd meg a barna cukorral és minden mélyedés aljára tegyél két szem gyümölcsöt.

    7. A kakaós-csokoládés massza 3/4 részét öntsd a formába, majd kanalazd bele a sajtkrémes masszát úgy, hogy középre kerüljön, erre jön a gyümölcs.

    8. A meggyréteg után a maradék kakaós-csokoládés öntsd a formába.

    9. Süsd 50-60 percig, majd hagyd hűlni 10 percig. Utána fordítsd ki a formából.

    10. Keverd össze a porcukrot vízzel csomómentesre, majd a kihűlt süteményre csorgasd rá egy kanál segítségével.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek