RETRO RÁDIÓ

Gyümölcsös alagút, gyors és finom sütemény a kuglófsütőből

Gyümölcsös alagút, gyors és finom sütemény a kuglófsütőből
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 04. 16. 11:15

Nagyon finom és látványos sütemény, amit nem nehéz elkészíteni. Senki nem tud ellenállni ennek a különlegességnek.

Ez a gyümölcsös alagút annyira gyönyörű, hogy már a látványától is összefut a nyál a szádban. Most, hogy itt a húsvét, érdemes elkészíteni. A süti ízei és színei igazi ízorgiát okoznak. Nem tud senki ellenállni neki.

Gyümölcsalagút

Hozzávalók:

alaptorta réteg:

  • 2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 csésze cukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze víz
  • 20 dkg vaj - 1 evőkanállal tegyél félre belőle
  • 1/2 csésze natúr kakaópor
  • 1 púpozott evőkanál instant kávé
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1/2 csésze szobahőmérsékletű tejszín
  • 2 db enyhén felvert tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze kimagozott, lecsöpögtetett meggy vagy cseresznye befőtt, vagy fagyasztott gyümölcs
  • sajttorta réteg:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • máz:

  • 1 csésze porcukor
  • 1-2 evőkanál víz
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki és lisztezz be egy kuglófformát. Ha szilikonos formád van, kihagyhatod ezeket a lépéseket.

    2. Egy nagyobb tálban keverd össze az alaptortához való lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát egy habverő segítségével, hogy homogén legyen.

    3. Egy kisebb serpenyőben keverd össze a vizet a vajjal és addig melegítsd, amíg fel nem olvad. Add hozzá a kakaót, az instant kávét és az apró darabokra tördelt csokoládét. Olvaszd az egészet egységes masszává, majd vedd le a tűzről.

    4. A csokoládés masszát keverd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a tejszínt, a tojásokat és a vaníliát. Habverővel keverd csomómentesre az egészet.

    5. Egy másik tálban a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal botmixer segítségével keverd könnyű habosra. Add hozzá a tojást és a lisztet.

    6. A kivajazott kuglófforma aljára önts egy evőkanálnyi olvasztott vajat, szórd meg a barna cukorral és minden mélyedés aljára tegyél két szem gyümölcsöt.

    7. A kakaós-csokoládés massza 3/4 részét öntsd a formába, majd kanalazd bele a sajtkrémes masszát úgy, hogy középre kerüljön, erre jön a gyümölcs.

    8. A meggyréteg után a maradék kakaós-csokoládés öntsd a formába.

    9. Süsd 50-60 percig, majd hagyd hűlni 10 percig. Utána fordítsd ki a formából.

    10. Keverd össze a porcukrot vízzel csomómentesre, majd a kihűlt süteményre csorgasd rá egy kanál segítségével.

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.