tóth gabi
Forradalmi ötlet, mely visszafogja a koffeint, és egy igazán izgalmas kiegészítõt csempész a csészébe! Nemcsak különleges élmény, de még egészséges is!
Két kaliforniai cég összefogott, és megalkotta a vörösboros kávét, amely mindkét ital jó hatását egyesíti magában. Két évbe telt, hogy kikísérletezzék a tökéletes keveréket, amelynek ízében is felerősíti egymást a két ital.
Persze nem kell Amerikáig utaznod, ha ki akarod próbálni ezt a finomságot, egyszerűen kísérletezd ki a vörösbornak és egy minőségi kávénak azt a keverékét, amely számodra a legfinomabb.
És hogy mi a hatása ennek az italnak? A kávé serkentő, teljesítménynövelő hatását aligha kell bemutatni. Emellett javítja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és a kiválasztást. A vörösbor, amellett, hogy ellazít, számos antioxidánssal segíti a szervezet működését.
Ezek közül a legfontosabb a vörös szőlő színét adó rezveratrol nevű vegyület, amely gyulladásgátló hatású, akadályozza a vérrögök kialakulását, védi az erek egészségét, csökkenti a koleszterinszintet, sőt, daganatellenes hatása is van. Ennek a vegyületnek a hatásával magyarázzák a kutatók az úgynevezett "francia paradoxont" is: a francia étrend ugyanis bővelkedik telített zsírsavakban, ebben az országban mégis sokkal kisebb a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási aránya, mint a kontinens más területein - valószínűleg azért, mert a franciák minden étkezéshez megisznak egy pohárka vörösbort.