tóth gabi
A világ legtökéletesebb diétás zöldsége a cukkini: rengeteg rost, szinte semmi szénhidrát! Zseniális, hogy tésztaként is használhatod! Egyél finomat, lakj jól büntetlenül!
Ez az őrületesen finom, gyakorlatilag szénhidrátmentes recept teljesen megváltoztatja az étkezésed. Úgy laksz jól, hogy nem terheled a szervezetedet fölösleges szénhidrátokkal. Viszont rengeteg rostot és tápláló fehérjét fogyasztasz.
Ráadásul igazi mediterrán hangulatot varázsolhatsz az asztalra ezzel a húsgombócos, paradicsomszószos fogással.
A cukkinispagetti tuti, hogy nem emeli meg a vércukorszinted.
Hozzávalók:
a cukkinispagettihez:
a húsgombóchoz:
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és olajozz ki egy közepes tepsit vagy hőálló üvegtálat.
2. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált húst a morzsával, a parmezánnal, a tojássárgájával és a fűszerekkel, hogy egységes massza legyen. Készíts belőle kb. 24 db gombócot.
3. Süsd a sütőben 18-20 percig. Időnként forgasd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.
4. A cukkinispagettit sózd meg, majd tedd 10 percre szűrőbe a mosogató fölé, hogy le tudjon csöpögni a leve, majd forró, sós vízben főzd maximum 1 percig.
5. Tedd a megfőtt cukkinispagettira a húsgombócokat, majd öntsd nyakon az egészet paradicsomszósszal, végül szórd rá a reszelt parmezánt.
Tálalhatod pestóval, vagy akár tejföllel is a paradicsomszósz helyett.