6 éve

Zseniális újítás: Karamellkupola került a desszertekre!

Varázslatos díszítések pillanatok alatt! Egyszerûbb, mint gondolnád. Vágj bele, megéri!


Cukrászmestereket megszégyenítő csodákat varázsolhatsz a tányérokra pillanatok alatt! A legegyszerűbb desszertek is új értelmet nyernek a karamellhálós díszítéssel.


Ráadásul semmilyen különösebb felszerelésre vagy alapanyagra nem lesz hozzá szükséged. A titok nyitja a gyorsaság és az előkészület.
Mielőtt hozzálátsz, tegyél a kezed ügyébe mindent, amire szükséged lesz!


Hozzávalók:

  • cukor ( 5dkg cukorból  két kupolát tudsz elkészíteni)
  • ecet
  • vaj
  • Eszközök:

  • sütőpapír
  • fémnyelű kanál
  • habverő
  • kiskanál

  • Így készítsd a karamellt:
    Érdemes kis adagokkal dolgozni, és szükség esetén újat készíteni. Ilyenkor az edényt nem szükséges elmosnod a két karamellizálás között!

     

  • Egy száraz, zsírmentes edényben tedd fel a tűzre a cukrot, és állandó kevergetés közben olvaszd fel.
  • Az edény falára tapadt cukorszemcséket forgasd vissza az olvadó cukorba, hogy elkerüld a kristályosodást!
  • Fontos, hogy csak a teljes felolvadásig keverd, utána már ne, így a légbuborékok is elkerülhetőek!
  • Ebben a fázisban adj hozzá pár csepp ecetet!
  • Ha elérte a szép barna színt, húzd félre a tűzről, mert hamar megéghet és kezdj el vele dolgozni.
  • Ha keményedni kezdene, alacsony hőfokon tartsd melegen.

  •  

    Tipp: Mivel magas hőfokú anyaggal dolgozol, nem árt, ha hőálló kesztyűben végzed a tevékenységet.


    Így készülnek a díszek


    Kupola


    Fogj egy merőkanalat és kend be vajjal. Az karamellt egy kiskanál segítségével csorgasd végig rajta. Tedd félre és ha teljesen megkeményedett, egy csavarintó mozdulattal le is tudod szedni!


    Háló


    Bármilyen alakzatot készíthetsz egy vajas sütőpapírra is. Jó magasról csorgasd a karamellt, ha vékony hálót szeretnél kapni!


    Spirál


    Szintén vajazás után spirál alakban csorgasd az olvadt karamellt egy fémnyelű kanálra. Ha megkötött, óvatosan húzd ki belőle a nyelet.


    Ha a készítés közben véletlenül összetörnének, megsérülnének a díszeid, ne csüggedj, mert használhatod dekorációként úgy is.



     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Elborzadva nézem, hogy ukrán katonák azt üzenik a magyaroknak: gyertek ide, rabok lesztek

    origo.hu

    Új barátjával töltötte a napot Tóth Andi - aki nem Marics Peti

    metropol.hu

    Az emberek 80 százaléka elbukik ezen a teszten, mennyire ismered Európa városait?

    vg.hu

    Mulasztott a gödi Samsung, odacsapott az atomhivatal

    ripost.hu

    Párbaj a Sztárban Sztárban: Sipos Tomi elárulta, milyen Oláh Ibolya valójában

    vg.hu

    Orbán Balázs ismét üzent az értetlenkedő svéd kormánynak

    origo.hu

    Azonnal kórházba kellett vinni Tóth Gabi kislányát

    mindmegette.hu

    Íme Gáspár Bea képviselőfánkja, kétféle csokikrémmel – olyan, mint ha felhőbe harapnál!

    ripost.hu

    Tragikusan fiatalon hunyt el a világbajnok sportoló

    ripost.hu

    Halálos rollerbaleset: Emiatt halt meg a férfi, egy 3 éves gyerek maradt félárván

    mindmegette.hu

    Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    A legjobb répás desszertek húsvétra

    FAZÉK

    Fantasztikus csokitorta háztartási kekszből, sütés nélkül

    FAZÉK

    Megújult a répatorta és eszméletlen finom lett

    FAZÉK

    Mindennél finomabb a medvehagymás pogácsa, mutatjuk a receptet

    FAZÉK

    Idén erre figyelj, ha húsvéti sonkát veszel

    FAZÉK

    Sütés nélkül készül ez a négy tortaalap, ezeket neked is ismerned kell!

    FAZÉK

    7 hatalmas hiba, amit szinte mindenki elkövet reggeli közben

    FAZÉK

    Eláruljuk a titkot: így főzz tökéletes rizst!