tóth gabi
Varázslatos díszítések pillanatok alatt! Egyszerûbb, mint gondolnád. Vágj bele, megéri!
Cukrászmestereket megszégyenítő csodákat varázsolhatsz a tányérokra pillanatok alatt! A legegyszerűbb desszertek is új értelmet nyernek a karamellhálós díszítéssel.
Ráadásul semmilyen különösebb felszerelésre vagy alapanyagra nem lesz hozzá szükséged. A titok nyitja a gyorsaság és az előkészület.
Mielőtt hozzálátsz, tegyél a kezed ügyébe mindent, amire szükséged lesz!
Hozzávalók:
Eszközök:
Így készítsd a karamellt:
Érdemes kis adagokkal dolgozni, és szükség esetén újat készíteni. Ilyenkor az edényt nem szükséges elmosnod a két karamellizálás között!
Tipp: Mivel magas hőfokú anyaggal dolgozol, nem árt, ha hőálló kesztyűben végzed a tevékenységet.
Így készülnek a díszek
Kupola
Fogj egy merőkanalat és kend be vajjal. Az karamellt egy kiskanál segítségével csorgasd végig rajta. Tedd félre és ha teljesen megkeményedett, egy csavarintó mozdulattal le is tudod szedni!
Háló
Bármilyen alakzatot készíthetsz egy vajas sütőpapírra is. Jó magasról csorgasd a karamellt, ha vékony hálót szeretnél kapni!
Spirál
Szintén vajazás után spirál alakban csorgasd az olvadt karamellt egy fémnyelű kanálra. Ha megkötött, óvatosan húzd ki belőle a nyelet.
Ha a készítés közben véletlenül összetörnének, megsérülnének a díszeid, ne csüggedj, mert használhatod dekorációként úgy is.