
Varázslatos díszítések pillanatok alatt! Egyszerûbb, mint gondolnád. Vágj bele, megéri!
Cukrászmestereket megszégyenítő csodákat varázsolhatsz a tányérokra pillanatok alatt! A legegyszerűbb desszertek is új értelmet nyernek a karamellhálós díszítéssel.
![]()
Ráadásul semmilyen különösebb felszerelésre vagy alapanyagra nem lesz hozzá szükséged. A titok nyitja a gyorsaság és az előkészület.
Mielőtt hozzálátsz, tegyél a kezed ügyébe mindent, amire szükséged lesz!
![]()
Hozzávalók:
Eszközök:
Így készítsd a karamellt:
Érdemes kis adagokkal dolgozni, és szükség esetén újat készíteni. Ilyenkor az edényt nem szükséges elmosnod a két karamellizálás között!
Tipp: Mivel magas hőfokú anyaggal dolgozol, nem árt, ha hőálló kesztyűben végzed a tevékenységet.
Így készülnek a díszek
Kupola
![]()
Fogj egy merőkanalat és kend be vajjal. Az karamellt egy kiskanál segítségével csorgasd végig rajta. Tedd félre és ha teljesen megkeményedett, egy csavarintó mozdulattal le is tudod szedni!
Háló
![]()
Bármilyen alakzatot készíthetsz egy vajas sütőpapírra is. Jó magasról csorgasd a karamellt, ha vékony hálót szeretnél kapni!
![]()
Spirál
![]()
Szintén vajazás után spirál alakban csorgasd az olvadt karamellt egy fémnyelű kanálra. Ha megkötött, óvatosan húzd ki belőle a nyelet.
Ha a készítés közben véletlenül összetörnének, megsérülnének a díszeid, ne csüggedj, mert használhatod dekorációként úgy is.
![]()







