Létrehozva: 2017.01.03.

Te is megmosod a húst? Rosszul teszed!

Eláruljuk, miért nem szabad...

Fogadjunk, hogy te is azok közé tartozol, aki - mielőtt neki áll a főzésnek - a hűtőből kivett nyers húst azonnal a csap alá teszed és megengeded a meleg vizet. Vagy a hideget. Nos, nagyon rosszul tetted!

A szakértők szerint soha nem szabad megmosnunk semmilyen húst, mielőtt nekilátunk a főzésnek! Mindegy, hogy csirkéről, pulykáról, disznóról, marháról, bárányról, vagy akár vadról van szó.

A megmosott hússal ugyanis nem az ételnek, hanem saját magunknak teszünk rosszat. A rajta megtalálható baktériumoknak ugyanis csak egy részétől szabadulhatunk így meg, amelyek nagy valószínűséggel a mosogatóban, vagy épp a szélén és a konyhapulton "élik tovább" életüket.

Így viszont más tárgyakra, telekre is rákerülhetnek, és máris kész a baj.

A megoldás: a sütés és a főzés! 

A kórokozók nagy része ugyanis már akkor elpusztul, ha a hús belső hőmérséklete eléri a hatvan Celsius fokot.

 

 

origo.hu

A magyar válogatott focistát kritizálták a svájciak

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

life.hu

Így reagált Vilmos herceg Katalin hercegné visszatérésére

hirtv.hu

Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

ripost.hu

Megszólalt a jósnő! Kiderült, mi lesz a Magyarország-Svájc meccs végeredménye

vg.hu

Olaf Scholz napjai meg vannak számlálva - ősszel kiírhatja az előre hozott választásokat

ripost.hu

Most jött: lezárták az autópályát Budapest felé, mindenkit leterelnek

travelo.hu

Szlovákiai túrára készülsz? Jobban teszed, ha elhalasztod!

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

ripost.hu

"A házszámunk is hatással van az életünkre" - ezt mondja idei évünkről a látó

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek lesz a legboldogabb az idei nyár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

FAZÉK

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

FAZÉK

Tegyél a mézbe szódabikarbonát hihetetlen mi lesz belőle

FAZÉK

Így lesz tökéletes a főtt kukorica, fantasztikus ez a recept