RETRO RÁDIÓ

Te is megmosod a húst? Rosszul teszed!

Te is megmosod a húst? Rosszul teszed!
KAM
Szerző
KAM
Létrehozva2017. 01. 03. 15:15

Eláruljuk, miért nem szabad...

Fogadjunk, hogy te is azok közé tartozol, aki - mielőtt neki áll a főzésnek - a hűtőből kivett nyers húst azonnal a csap alá teszed és megengeded a meleg vizet. Vagy a hideget. Nos, nagyon rosszul tetted!

A szakértők szerint soha nem szabad megmosnunk semmilyen húst, mielőtt nekilátunk a főzésnek! Mindegy, hogy csirkéről, pulykáról, disznóról, marháról, bárányról, vagy akár vadról van szó.

A megmosott hússal ugyanis nem az ételnek, hanem saját magunknak teszünk rosszat. A rajta megtalálható baktériumoknak ugyanis csak egy részétől szabadulhatunk így meg, amelyek nagy valószínűséggel a mosogatóban, vagy épp a szélén és a konyhapulton "élik tovább" életüket.

Így viszont más tárgyakra, telekre is rákerülhetnek, és máris kész a baj.

A megoldás: a sütés és a főzés! 

A kórokozók nagy része ugyanis már akkor elpusztul, ha a hús belső hőmérséklete eléri a hatvan Celsius fokot.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.