tóth gabi
Eláruljuk, miért nem szabad...
Fogadjunk, hogy te is azok közé tartozol, aki - mielőtt neki áll a főzésnek - a hűtőből kivett nyers húst azonnal a csap alá teszed és megengeded a meleg vizet. Vagy a hideget. Nos, nagyon rosszul tetted!
A szakértők szerint soha nem szabad megmosnunk semmilyen húst, mielőtt nekilátunk a főzésnek! Mindegy, hogy csirkéről, pulykáról, disznóról, marháról, bárányról, vagy akár vadról van szó.
A megmosott hússal ugyanis nem az ételnek, hanem saját magunknak teszünk rosszat. A rajta megtalálható baktériumoknak ugyanis csak egy részétől szabadulhatunk így meg, amelyek nagy valószínűséggel a mosogatóban, vagy épp a szélén és a konyhapulton "élik tovább" életüket.
Így viszont más tárgyakra, telekre is rákerülhetnek, és máris kész a baj.
A megoldás: a sütés és a főzés!
A kórokozók nagy része ugyanis már akkor elpusztul, ha a hús belső hőmérséklete eléri a hatvan Celsius fokot.