RETRO RÁDIÓ

Álomvacsora diétázóknak: megújult a cukkinifasírt

Álomvacsora diétázóknak: megújult a cukkinifasírt
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2017. 01. 07. 19:00

A tél kedvenc diétás vacsorája a ropogós cukkinifasírt, fetasajttal és bazsalikommal.

A cukkini az egyik legsokoldalúbb és legegészségesebb diétás zöldség. Alig tartalmaz szénhidrátot, rosttartalma viszont magas. Semleges íze lehetővé teszi, hogy bármivel kombinálhasd.

Most fetával,bazsalikommal és pestóval párosítottuk a cukkinit. Az enyhén sós, omlós feta a magyar konyhában nem megszokott alapanyag, ám ez esetben igazán különlegessé teszi ezt a ropogós finomságot.

Cukkinifasírt

Hozzávalók:

  • 3 db kisebb cukkini lereszelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 6 evőkanál Norbi liszt
  • 2 tojás felverve
  • 1 csésze reszelt feta sajt
  • 1 csésze friss bazsalikom
  • 1 kis chili felaprítva (elhagyható)
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Add hozzá a lereszelt, kicsavart cukkinit és süsd 5 percig.

2. Egy tálban keverd össze a felvert tojásokat 3 evőkanál liszttel csomómentesre, majd add hozzá a tűzről levett cukkinit.

3. A keverékhez tedd a lereszelt fetasajtot, a tépett bazsalikomleveleket és a chilit.

4. Add hozzá a maradék lisztet, a sót, a borsot ízlés szerint, majd keverd össze az egészet.

5. Melegíts kb. 1/2 cm-nyi olajat egy serpenyőben, majd a masszából készíts tojás nagyságú golyókat és ellapítva süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Csepegtesd le egy papírtörlőn a kisült cukkinifasírtokat.

6. Tálald pestóval, bazsalikommal és fetasajttal.

 
 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.