Létrehozva: 2016.12.24.

Karácsonyi tiramisu: Csúcsdesszert az ünnepre!

Unalmas a mézeskalács? Emeld magasabb szintre ezt a hagyományos karácsonyi desszertet!

A mézeskalács már szinte kötelező kelléke az ünnepi hangulatnak, a tiramisu pedig még mindig a világ egyik legkedveltebb desszertje.

Itt az ideje hát e két pompás finomság egyesítésének!

Az alapanyagokon is csavartunk egyet, hogy még könnyedebb krém legyen a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 20 dkg joghurt
  • 20 dkg sovány túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek. narancslé
  • 1 ek. narancslikőr
  • 1-2 ek. főzött kávé vagy kávélikőr
  • 1 kk. vanília aroma
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék ( vagy ízlés szerint)
  • Mézes keksz
  • Így készítsd el:

    1. Keverd ki a krémet habverővel egy nagy tálban az alapanyagokból.

    2. Törd össze a kekszeket, majd rétegezd a krémmel poharakba, vagy tálkákba.

    3. Díszítsd a maradék kekszekkel, narancshéjjal és fahéjjal.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek