tóth gabi
Nagyon finom és ízletes levest készíthetsz ezzel az egyszerû trükkel. Süsd meg elõre tepsiben a hozzávalókat, így csak össze kell turmixolni a végén! Az eredmény zseniális!
Hideg téli napokon nagyon jól esik egy tál forró, illatozó leves. Ráadásul minden hozzávaló biztosítja, hogy lerobbanjanak rólad a kilók és ezzel igazi diétás étellé varázsolódik.
Egyszerű és finom ez a sült hozzávalókból készült leves. Az előre megsütött karfiol és paprika olyan ízorgiát nyújt, hogy mindenkinek ízlik majd. Akár előre is dolgozhatsz azzal, hogy a már megsütött hozzávalókat csak akkor turmixolod össze, amikor frissen szeretnéd kanalazni ezt a kilófaló ételt.
Hozzávalók:
1. A megmosott, elfelezett kaliforniai paprikákat 10-15 percig süsd 180 fokos sütőben. Amikor elkészült, még melegen tedd egy zárható edénybe, hogy könnyen le tudd húzni a héjukat.
2. A feldarabolt karfiolrózsákat szintén süsd meg a sütőben, ügyelj arra, hogy kb. egyforma darabokra vágd fel, mert így tud minden része puhára sülni.
3. Tedd egy lábosba a felkarikázott zöldhagymát, a fűszereket (a kakukkfüvet, a fokhagyma port, a sót, a borsot, a pirospaprikát), öntsd fel a csirkelevessel, és tedd bele a megsült zöldségeket.
4. Lassú tűzön főzd 10-12 percig, majd botmixer segítségével pépesítsd az egészet. A legvégén keverd hozzá a tejszínt.
5. Tálalásnál szórd meg mozarella- és bacon chips-darabokkal, díszítsd zöldhagymával és kakukkfűvel.