tóth gabi
Pokoli jó ötlet érkezett Oroszországból! Fogadjunk, soha nem jutott volna eszedbe összeházasítani a tököt a citrommal! Fõleg nem egy lekvárban. Pedig, ha kipróbálod, sosem fogod másként készíteni.
Lehet, hogy elsőre bizarr ötletnek tűnik, de hidd el, érdemes kipróbálnod!
Az oroszok verhetetlenek, ha spórolásról van szó. Ez a recept pedig nemcsak klasszisokkal olcsóbb, de sokkal ízletesebb is, mint egy szimpla citromlekvár.
A citrom íze és a tök állaga tökéletes párosítás. Házasságuk egy elképesztően újszerű élményt eredményez.
Gyaluld le a tököt, és tedd egy lábosba, majd add hozzá a cukrot, és kezdd el lassan összefőzni.
A citromot jó alaposan súrolod le. Majd ízlésed és kedved szerint reszeld le a héját, vagy egyszerűen csak aprítsd össze a héjával együtt. Fontos, hogy a belsejét vágd olyan apró darabokra, amilyenre csak tudod, hogy a belső hártyák teljesen szét tudjanak főni.
Hagyhatod darabosra is, de ha a rusztikus helyett inkább simábban szereted, aprítsd össze botmixerrel.
Az összevágott citromot add hozzá a cukros tökhöz, és főzd össze az egészet. Legalább 10-15 perc mindenképpen kell hozzá.
Kóstold meg, és ha szükséges, facsard hozzá még egy citrom levét.
Ha összefőtt, keverd hozzá a dzsemfixet, forrald még körülbelül 2-3 percig, majd így, forrón szedd befőttesüvegbe, és tedd dunsztba.
Kenheted kenyérre egyszerű lekvárként, használhatod sütemények töltelékeként is, de húsok mellé is remek pikáns kiegészítőnek.