Létrehozva: 2016.12.14.

Elképesztő citromlekvár: sosem találod ki, mitől lett sokkal olcsóbb!

Pokoli jó ötlet érkezett Oroszországból! Fogadjunk, soha nem jutott volna eszedbe összeházasítani a tököt a citrommal! Fõleg nem egy lekvárban. Pedig, ha kipróbálod, sosem fogod másként készíteni.

Szerző Hegyi Emma

Lehet, hogy elsőre bizarr ötletnek tűnik, de hidd el, érdemes kipróbálnod!

Az oroszok verhetetlenek, ha spórolásról van szó. Ez a recept pedig nemcsak klasszisokkal olcsóbb, de sokkal ízletesebb is, mint egy szimpla citromlekvár.

A citrom íze és a tök állaga tökéletes párosítás. Házasságuk egy elképesztően újszerű élményt eredményez. 

Hozzávalók

  • 1 kg spárgatök konyhakészen (hámozva, magok nélkül)
  • 45 dkg citrom
  • 50 dkg cukor
  • 1 csomag zseléfix
  • Így készítsd lépésről lépésre

    Gyaluld le a tököt, és tedd egy lábosba, majd add hozzá a cukrot, és kezdd el lassan összefőzni.

    A citromot jó alaposan súrolod le. Majd ízlésed és kedved szerint reszeld le a héját, vagy egyszerűen csak aprítsd össze a héjával együtt. Fontos, hogy a belsejét vágd olyan apró darabokra, amilyenre csak tudod, hogy a belső hártyák teljesen szét tudjanak főni.

    Hagyhatod darabosra is, de ha a rusztikus helyett inkább simábban szereted, aprítsd össze botmixerrel.

    Az összevágott citromot add hozzá a cukros tökhöz, és főzd össze az egészet. Legalább 10-15 perc mindenképpen kell hozzá.

    Kóstold meg, és ha szükséges, facsard hozzá még egy citrom levét.

    Ha összefőtt, keverd hozzá a dzsemfixet, forrald még körülbelül 2-3 percig, majd így, forrón szedd befőttesüvegbe, és tedd dunsztba. 

    Kenheted kenyérre egyszerű lekvárként, használhatod sütemények töltelékeként is, de  húsok mellé is remek pikáns kiegészítőnek.

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek