kulcsár edina
Nyûgözz le mindenkit ezzel az álomszép desszerttel! Legyen nálad is az ünnepi asztal dísze idén ez a látványos finomság!
Igazán elegáns ünnepi desszertet készíthetsz! Az ötlet zseniális és nagyon egyszerűen megvalósítható.
A legjobb dolog benne az, hogy szabadon használhatod a fantáziádat!
A desszert alapját egy habcsókkosár adja, amit aztán megtölthetsz a kedvenc krémeddel, és gyümölcsökkel díszítheted a tetejüket.
A krém lehet vaníliás, vagy gyümölcsös is akár. Arra azért vigyázz, hogy ne legyen túl nedves, nehogy szétáztasd vele a ropogós habcsókokat!
Hozzávalók:
A krémhez:
Díszítéshez:
Így készítsd el a kosárkákat:
1. Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, úgy, hogy folyamatosan adagolod hozzá a cukrot apránként.
2. További folyamatos keverés mellett dolgozd hozzá az ecetet és a citromlevet is.
3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe formázd nyomózsákból a kosárkákat.
4. 130 fokra előmelegített sütőbe tedd, de ekkor a hőmérsékletet vedd le 110 fokra és nyisd résnyire a sütő ajtaját. Így süsd, amig el nem készülnek.
Így készítsd el a krémet:
1. A lisztet keverd el a cukorral, öntsd fel apránként a tejjel, keverd csomómentesre.
2. Darabold bele a margarint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzd, hogy az edény falától elváljon.
3.Ízesítsd kedvedre!
Tipp: Ha nincs kedved a kosárkákkal bíbelődni, a bolti habcsókokat is megtöltheted egy keményebb textúrájú krémmel, így tényleg 10 perc alatt kész lehetsz a gyönyörű desszerttel!