RETRO RÁDIÓ

Tegyél szódabikarbónát a fasírtba, eszméletlen lesz a hatás!

Tegyél szódabikarbónát a fasírtba, eszméletlen lesz a hatás!
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2016. 11. 02. 14:48

Többé nem áll össze egyetlen merev tömbbe a fasírt! Könnyû és levegõs lesz a húspogácsa, öröm beleharapni!

A fasírtot magyar ízlés szerint zsemlével készítjük, hogy könnyebb és puhább legyen - így azonban elvész a diétás jellege. Ezzel a zseniális trükkel viszont semmi szükség kenyérfélékre, így is könnyű lesz a fasírt! Jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja, a hús térfogata kissé megnő, ezáltal pedig levegősebb, könnyebb lesz a fasírt.

Isteni finom és könnyű fasírtgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • Elkészítés:

    1. A darált húst keverd össze a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt és a petrezselymet. 

    2. Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.

    3. Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.

    4. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül.

    Tipp: Olajban is kisütheted! Ha túl képlékenynek ítéled a masszát, alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb formázni.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.