Létrehozva: 2016.11.02.

Tegyél szódabikarbónát a fasírtba, eszméletlen lesz a hatás!

Többé nem áll össze egyetlen merev tömbbe a fasírt! Könnyû és levegõs lesz a húspogácsa, öröm beleharapni!

A fasírtot magyar ízlés szerint zsemlével készítjük, hogy könnyebb és puhább legyen - így azonban elvész a diétás jellege. Ezzel a zseniális trükkel viszont semmi szükség kenyérfélékre, így is könnyű lesz a fasírt! Jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja, a hús térfogata kissé megnő, ezáltal pedig levegősebb, könnyebb lesz a fasírt.

Isteni finom és könnyű fasírtgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • Elkészítés:

    1. A darált húst keverd össze a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt és a petrezselymet. 

    2. Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.

    3. Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.

    4. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül.

    Tipp: Olajban is kisütheted! Ha túl képlékenynek ítéled a masszát, alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb formázni.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek