tóth gabi
Többé nem áll össze egyetlen merev tömbbe a fasírt! Könnyû és levegõs lesz a húspogácsa, öröm beleharapni!
A fasírtot magyar ízlés szerint zsemlével készítjük, hogy könnyebb és puhább legyen - így azonban elvész a diétás jellege. Ezzel a zseniális trükkel viszont semmi szükség kenyérfélékre, így is könnyű lesz a fasírt! Jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja, a hús térfogata kissé megnő, ezáltal pedig levegősebb, könnyebb lesz a fasírt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A darált húst keverd össze a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt és a petrezselymet.
2. Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.
3. Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.
4. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül.
Tipp: Olajban is kisütheted! Ha túl képlékenynek ítéled a masszát, alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb formázni.