RETRO RÁDIÓ

Lekvár szalonnából, ettől biztos dobsz egy hátast!

Lekvár szalonnából, ettől biztos dobsz egy hátast!
Sz. K.
Szerző
Sz. K.
Létrehozva2016. 11. 04. 14:25

Egyszerûen nem tudsz betelni a sült bacon ízével? Akkor ezt figyeld, ugyanis most egy egész befõttesüvegnyit készíthetsz belõle! Ráadásul a szaftja valami isteni! Csak kend meg vele reggel a friss, puha kenyered! Mutatjuk a receptet!

Te is imádod, ahogy a ropogós kis baconfalatkák szétolvadnak a szádban?

Nem csoda, hiszen az íze mennyei, pláne, ha ilyen ínycsiklandó lekvárt készítesz belőle. Ha megkóstolod ezt a szalonnás finomságot, tuti hogy pár befőttesüvegnyivel be fogsz tárazni belőle! Íme a recept:

Baconjam

Hozzávalók:

  • 45 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • 1,5 dl víz
  • Így készítheted el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt vagy alufóliát, esetleg sűrű rácsot, erre fektesd a baconszalonna-szeleteket.

    2. Mehet a sütőbe, 15-20 perc alatt süsd ropogósra.

    3. Ha kész, a szalonnát szedd ki papírtörlőre.

    4. A szalonna kiolvadt zsírján pirítsd le a felaprított hagymát.

    5. Amint a hagyma aranybarnára pirult, add hozzá a barna cukrot, a csipetnyi sót, a balzsamecetet, a kakukkfüvet és a Cayenne-borsot. 

    6. Mehet bele az apróra morzsolt sült szalonna, illetve 1/2 dl víz. Párold további 15 percig, amíg az egész sötétbarna színű lesz, és  besűrűsödik.

    7. Ha késznek nyilvánítod, hagyd a hagymás szalonnát kihűlni, majd töltsd befőttesüvegbe.

    Friss, ropogós kenyérre kenve valami isteni!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.