RETRO RÁDIÓ

Megújult a tejbegríz: Isteni finom és pöttyös lett!

Megújult a tejbegríz: Isteni finom és pöttyös lett!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 07. 13:40

Dobd fel az unalmas õszi estéket ezzel a zseniális desszerttel! Kicsik és nagyok új kedvence a pöttyös tejbegríz!

A tejbegríz minden gyerek kedvence! De az unalmas kakaószórás helyett most egy zseniális újítással dobhatod fel!

Az pedig szinte garantált, hogy ebben a változatban nemcsak az apróságok lelkesednek majd érte! Szép poharakban tálalva igazán dekoratív és különleges desszertet tehetsz az asztalra!

Nem mellesleg a mák áldásos hatásait is élvezheted, miközben kanalazod! Ezek az apró magocskák ugyanis igen gazdagok ásványi anyagokban, egészséges olajokban, és bőséges cinkforrásként is szolgálnak. Így hűvös estéken a tejbegríz belülről melegíti a szervezeted! 

Hozzávalók:

  • 16 dkg búzadara
  • 5 dl tej
  • 7 dkg cukor vagy édesítő, ízlés szerint
  • 3 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dkg vaj

  • Így készítheted el:
    1. Egy lábosban keverd össze a grízt, a mákot, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd add hozzá a tejet.
    2. Kezdd el főzni a tejbegrízt alacsony lángon, folyamatosan kevergesd! 
    3. Ha a gríz besűrűsödött és megfőtt, húzd le a tűzről.
    4. Keverd bele a vajat, hogy kellemesen sima legyen.
    5. Öntsd poharakba és fogyasztásig tedd félre hűlni.

    TIPP:

    Reszelt citrom- vagy narancshéjjal, narancsszeletekkel kínáld.
     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.