tóth gabi
A mustár igazi lényegét a boltban kapható flakonos változatok sosem adják vissza! A csodagömbnek tartott mustármagból viszont elképesztõ ízeket, aromákat csalogathatsz elõ. Mutatjuk, hogyan!
Klasszikus ízű mustárt készíthetsz otthon fillérekből! Garantáltan jobb lesz, mint amit a boltok polcain találsz! Nem mellesleg pedig tartósítószer- és adalékmentes is lesz a végeredmény!
Egy külföldi videó ihlette a sikeres magyar háziasszonyt, aki kikísérletezte ezt a tökéletes ízű és állagú mustárt. Most mi is megosztjuk veled a titkot:
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Tedd a mustármagot egy tálba, és önts rá fehérborecetet, hogy teljesen ellepje.
2. Pár óra alatt teljesen fel fogja szívni, ekkor öntsd föl vízzel úgy, hogy egy ujjnyival lepje el a magokat. Hagyd állni 2 napig. Ekkorra csodálatosan megduzzadnak a magvak, sokkal nagyobb lesz a térfogatuk, mint szárazon.
3. A víz java részét öntsd át egy tálkába, tedd félre, mert szükség lehet rá!
4. Botmixerrel pürésítsd össze a megduzzadt mustármagot. Menet közben látod meg, igényel-e még egy kis hígítást, ha szükséges, önts vissza péphez a félretett vízből.
5. Fűszerezd ízlés szerint.
6. Passzírozd át egy sűrű szövésű tésztaszűrőn! (Ez a legfontosabb lépés, ki ne hagyd!)
A kész mustárt jól zárható üvegekben tedd a hűtőbe. Így tárolva több hétig is eláll.
Tipp:
Variálhatod az ízeket reszelt tormával, esetleg almával is
(Forrás: Boros Valéria Konyhája)