RETRO RÁDIÓ

Ezért tedd fehérborecetbe a csodagömböt!

Ezért tedd fehérborecetbe a csodagömböt!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 10. 03. 12:30

A mustár igazi lényegét a boltban kapható flakonos változatok sosem adják vissza! A csodagömbnek tartott mustármagból viszont elképesztõ ízeket, aromákat csalogathatsz elõ. Mutatjuk, hogyan!


Klasszikus ízű mustárt készíthetsz otthon fillérekből! Garantáltan jobb lesz, mint amit a boltok polcain találsz! Nem mellesleg pedig tartósítószer- és adalékmentes is lesz a végeredmény!


Egy külföldi videó ihlette a sikeres magyar háziasszonyt, aki kikísérletezte ezt a tökéletes ízű és állagú mustárt. Most mi is megosztjuk veled a titkot:


Hozzávalók:

  • 3 púpozott ek. mustármag
  • fehérborecet
  • 1/2 ek. méz
  • só ízlés szerint
  • 1 kk. kurkuma
  • víz

  • Így készítsd el:
    1. Tedd a mustármagot egy tálba, és önts rá fehérborecetet, hogy teljesen ellepje.

    2. Pár óra alatt teljesen fel fogja szívni, ekkor öntsd föl vízzel úgy, hogy egy ujjnyival lepje el a magokat. Hagyd állni 2 napig. Ekkorra csodálatosan megduzzadnak a magvak, sokkal nagyobb lesz a térfogatuk, mint szárazon.

    3. A víz java részét öntsd át egy tálkába, tedd félre, mert szükség lehet rá!

    4. Botmixerrel pürésítsd össze a megduzzadt mustármagot. Menet közben látod meg, igényel-e még egy kis hígítást, ha szükséges, önts vissza péphez a félretett vízből.

    5. Fűszerezd ízlés szerint.

    6. Passzírozd át egy sűrű szövésű tésztaszűrőn! (Ez a legfontosabb lépés, ki ne hagyd!)


    A kész mustárt jól zárható üvegekben tedd a hűtőbe. Így tárolva több hétig is eláll.


    Tipp:

    Variálhatod az ízeket reszelt tormával, esetleg almával is


    (Forrás: Boros Valéria Konyhája)
     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.