Létrehozva: 2016.10.03.

Ezért tedd fehérborecetbe a csodagömböt!

A mustár igazi lényegét a boltban kapható flakonos változatok sosem adják vissza! A csodagömbnek tartott mustármagból viszont elképesztõ ízeket, aromákat csalogathatsz elõ. Mutatjuk, hogyan!


Klasszikus ízű mustárt készíthetsz otthon fillérekből! Garantáltan jobb lesz, mint amit a boltok polcain találsz! Nem mellesleg pedig tartósítószer- és adalékmentes is lesz a végeredmény!


Egy külföldi videó ihlette a sikeres magyar háziasszonyt, aki kikísérletezte ezt a tökéletes ízű és állagú mustárt. Most mi is megosztjuk veled a titkot:


Hozzávalók:

  • 3 púpozott ek. mustármag
  • fehérborecet
  • 1/2 ek. méz
  • só ízlés szerint
  • 1 kk. kurkuma
  • víz

  • Így készítsd el:
    1. Tedd a mustármagot egy tálba, és önts rá fehérborecetet, hogy teljesen ellepje.

    2. Pár óra alatt teljesen fel fogja szívni, ekkor öntsd föl vízzel úgy, hogy egy ujjnyival lepje el a magokat. Hagyd állni 2 napig. Ekkorra csodálatosan megduzzadnak a magvak, sokkal nagyobb lesz a térfogatuk, mint szárazon.

    3. A víz java részét öntsd át egy tálkába, tedd félre, mert szükség lehet rá!

    4. Botmixerrel pürésítsd össze a megduzzadt mustármagot. Menet közben látod meg, igényel-e még egy kis hígítást, ha szükséges, önts vissza péphez a félretett vízből.

    5. Fűszerezd ízlés szerint.

    6. Passzírozd át egy sűrű szövésű tésztaszűrőn! (Ez a legfontosabb lépés, ki ne hagyd!)


    A kész mustárt jól zárható üvegekben tedd a hűtőbe. Így tárolva több hétig is eláll.


    Tipp:

    Variálhatod az ízeket reszelt tormával, esetleg almával is


    (Forrás: Boros Valéria Konyhája)
     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek