Létrehozva: 2016.09.16.

Így tedd tepsibe a csirkét: felejtsd el a panírt!

Nem mindenható a rántott hús! Ezt a fûszeres sült csirkét nagyon egyszerûen el tudod készíteni, a végeredmény pedig parádés! Ráadásul pikk-pakk összedobod, alig kell idõt töltened a konyhában.

A zsályával, rozmaringgal és balzsamecettel készült sült csirke az egyik legjobb választás szinte minden diétában.

Hogy éppen milyen zöldségekből készíted el a köretet hozzá, rád van bízva. Ezt a nagyon egyszerű hétköznapi ételt gyorsan el tudod készíteni, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag alig kell mosogatnod, mert kevés edényt kell használnod az elkészítéshez.

Fűszeres sült csirke zöldség körettel

Hozzávalók:

  • 4 kicsontozott csirkemell
  • zöldségek - gomba, hagyma, sárgarépa, piros kaliforniai paprika (ízlés szerint)
  • 1/4 csésze + 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1,5 evőkanál rozmaring
  • 1/2 evőkanál oregánó és kakukkfű
  • 1 evőkanál friss zsálya, felaprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. A megmosott, felszeletelt csirkemellet sózd, borsozd és olajozd be.

    3. Az összes többi hozzávalót keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá a felszeletelt csirkemellet és a feldarabolt zöldségeket.

    4. Tedd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy egy rétegben legyenek rajta a húsok és zöldségek.

    5. Süsd 20-25 percig, amíg ropogós nem lesz az egész. Frissen, forrón tálald!

     

    Nem kell hozzá köret!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek