RETRO RÁDIÓ

Így tedd tepsibe a csirkét: felejtsd el a panírt!

Így tedd tepsibe a csirkét: felejtsd el a panírt!
Molnár Hédi
Szerző
Molnár Hédi
Létrehozva2016. 09. 16. 14:58

Nem mindenható a rántott hús! Ezt a fûszeres sült csirkét nagyon egyszerûen el tudod készíteni, a végeredmény pedig parádés! Ráadásul pikk-pakk összedobod, alig kell idõt töltened a konyhában.

A zsályával, rozmaringgal és balzsamecettel készült sült csirke az egyik legjobb választás szinte minden diétában.

Hogy éppen milyen zöldségekből készíted el a köretet hozzá, rád van bízva. Ezt a nagyon egyszerű hétköznapi ételt gyorsan el tudod készíteni, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag alig kell mosogatnod, mert kevés edényt kell használnod az elkészítéshez.

Fűszeres sült csirke zöldség körettel

Hozzávalók:

  • 4 kicsontozott csirkemell
  • zöldségek - gomba, hagyma, sárgarépa, piros kaliforniai paprika (ízlés szerint)
  • 1/4 csésze + 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1,5 evőkanál rozmaring
  • 1/2 evőkanál oregánó és kakukkfű
  • 1 evőkanál friss zsálya, felaprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

    2. A megmosott, felszeletelt csirkemellet sózd, borsozd és olajozd be.

    3. Az összes többi hozzávalót keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá a felszeletelt csirkemellet és a feldarabolt zöldségeket.

    4. Tedd az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy egy rétegben legyenek rajta a húsok és zöldségek.

    5. Süsd 20-25 percig, amíg ropogós nem lesz az egész. Frissen, forrón tálald!

     

    Nem kell hozzá köret!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.