Létrehozva: 2016.09.28.

Elképesztő finom lett a sertéssült, egyetlen apróság a titka

A hétköznapok egyhangúságát törheti meg egy jól sikerült vacsora. Kápráztasd el családodat ezzel az egyszerû, de nagyszerû sülttel! Majdnem olyan, mint a rántott hús, csak sokkal finomabb!

Fogyókúrában hatalmas tabu a rántott hús - a panír ugyanis rengeteg hizlaló szénhidrátot tartalmaz. Ezzel a csodarecepttel azonban hasonló hatást érhetsz el: liszt és morzsa nélkül is úgy tűnik majd, hogy be vannak panírozva a hússzeletek. Sőt, evés közben intenzívebb ízeket érzel majd, így tehát büntetlen, de még örömtelibb lesz a vacsora! A titok nyitja a húsra kerülő mustáros pác, illetve a parmezánmorzsa - e kettő ugyanis panírként funkcionál. Ebben a receptben tehát

a panírt egy sokkal finomabb és egészségesebb alapanyag, a parmezánsajt váltja fel.

Hozzávalók ( 6 szelet karajhoz):

  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • egy kávéskanál só
  • egy kávéskanál bors
  • egy kávéskanál kakukkfű
  • egy kávéskanál vöröshagyma granulátum
  • egy teáskanál fokhagyma granulátum
  • fél teáskanál szárított oregánó
  • fél teáskanál szárított bazsalikom
  • egy bögrényi parmezánsajt
  • Így készítheted el:

    1. Előző este pácold be a húst. Ehhez keverd össze egy nagyobb tálban a mustárt az olívaolajjal, a vöröshagyma és fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, az oregánóval és a bazsalikommal. Tedd bele a szeleteket a pácba, és hagyd éjszakára állni a hűtőben. 

    2. Másnap, melegítsd elő a sütőt 200-210 fokra. Miközben melegszik, vedd ki a pácból a húsokat és forgasd bele a parmezánsajtba úgy, mint mintha panírt készítenél. Tedd sütőpapírra majd be a tepsibe, és süsd 15-20 percig. 

    3. Hogy igazán ropogós legyen a sajt a tetején, a végén állítsd a hőfokot magasabbra, mondjuk 220 fokra és pirítsd további 3-4 percig.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek