tóth gabi
A hétköznapok egyhangúságát törheti meg egy jól sikerült vacsora. Kápráztasd el családodat ezzel az egyszerû, de nagyszerû sülttel! Majdnem olyan, mint a rántott hús, csak sokkal finomabb!
Fogyókúrában hatalmas tabu a rántott hús - a panír ugyanis rengeteg hizlaló szénhidrátot tartalmaz. Ezzel a csodarecepttel azonban hasonló hatást érhetsz el: liszt és morzsa nélkül is úgy tűnik majd, hogy be vannak panírozva a hússzeletek. Sőt, evés közben intenzívebb ízeket érzel majd, így tehát büntetlen, de még örömtelibb lesz a vacsora! A titok nyitja a húsra kerülő mustáros pác, illetve a parmezánmorzsa - e kettő ugyanis panírként funkcionál. Ebben a receptben tehát
a panírt egy sokkal finomabb és egészségesebb alapanyag, a parmezánsajt váltja fel.
1. Előző este pácold be a húst. Ehhez keverd össze egy nagyobb tálban a mustárt az olívaolajjal, a vöröshagyma és fokhagyma granulátummal, a sóval, a borssal, a kakukkfűvel, az oregánóval és a bazsalikommal. Tedd bele a szeleteket a pácba, és hagyd éjszakára állni a hűtőben.
2. Másnap, melegítsd elő a sütőt 200-210 fokra. Miközben melegszik, vedd ki a pácból a húsokat és forgasd bele a parmezánsajtba úgy, mint mintha panírt készítenél. Tedd sütőpapírra majd be a tepsibe, és süsd 15-20 percig.
3. Hogy igazán ropogós legyen a sajt a tetején, a végén állítsd a hőfokot magasabbra, mondjuk 220 fokra és pirítsd további 3-4 percig.