tóth gabi
Garantált a siker ezzel az új recepttel! Ráadásul a fasírt így olaj nélkül süthetõ, és mégsem szárad ki!
A bacon megunhatatlan és univerzális! De hogy ne csak a reggeliző- asztalra kerüljön belőle, most mutatunk egy olyan receptet, amelyet ezentúl egész biztosan gyakran fogsz elkészíteni. A két nagy kedvenc, a bacon és a fasírt összeállt! Olaj nélkül, sütőben sül, és mégsem szárad ki. A füstölt szalonna gondoskodik róla, hogy ízletes és zaftos falatokat kapj!
Szalonnába tekert fasírt
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 175-180 fokra. Bélelj ki egy tepsit alufóliával.
2. Olvaszd fel a vajat, pirítsd meg rajta a hagymát 3-5 perc alatt. Vedd lejjebb a hőfokot és add hozzá a fokhagymát, pirítsd 2-3 percig, majd vedd le a tűzről.
3. Egy tálban keverd össze a húst, a tojást, morzsát és a tejet a fűszerekkel. Gyúrd össze kézzel, majd oszd el 6 egyenlő részre.
4. Formálj belőlük fasírtot ,és tekerd körbe egyenként a szalonnával.
5. Keverd el a ketchupot a mustárral és tegyél a fasírtok tetejére ebből a mixből.
6. Süsd egy és negyed órát, amíg a bacon szép ropogós lesz. Tálaláskor szórd meg pirított hagymával a szalonnába tekert fasírtok tetejét.
Párolt zöldbabbal, karfiolpürével tökéletes diétás vacsora. Ha ragaszkodsz a hagyományos étkezéshez, nem beszélnénk le a krumplipüréről.