Létrehozva: 2016.08.26.

Megújult a fasírt: Szalonnás lett, és isteni finom!

Garantált a siker ezzel az új recepttel! Ráadásul a fasírt így olaj nélkül süthetõ, és mégsem szárad ki!

A bacon megunhatatlan és univerzális! De hogy ne csak a reggeliző- asztalra kerüljön belőle, most mutatunk egy olyan receptet, amelyet ezentúl egész biztosan gyakran fogsz elkészíteni. A két nagy kedvenc, a bacon és a fasírt összeállt! Olaj nélkül, sütőben sül, és mégsem szárad ki. A füstölt szalonna gondoskodik róla, hogy ízletes és zaftos falatokat kapj!

Szalonnába tekert fasírt


Hozzávalók:

  • 75 dkg darált hús
  • 1 cs. szeletelt bacon
  • 1 közepes hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 ek. vaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg Mester morzsa
  • 2 dl tej
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. Worcestershire szósz
  • 1 tk. kakukkfű
  • só, bors
  • ketchup
  • Így készítsd:
    1. Melegítsd elő a sütőt 175-180 fokra. Bélelj ki egy tepsit alufóliával.


    2. Olvaszd fel a vajat, pirítsd meg rajta a hagymát 3-5 perc alatt. Vedd lejjebb a hőfokot és add hozzá a fokhagymát, pirítsd 2-3 percig,  majd vedd le a tűzről.


    3. Egy tálban keverd össze a húst, a tojást, morzsát és a tejet a fűszerekkel. Gyúrd össze kézzel, majd oszd el 6 egyenlő részre.


    4. Formálj belőlük fasírtot ,és tekerd körbe egyenként a szalonnával.


    5. Keverd el a ketchupot a mustárral és tegyél a fasírtok tetejére ebből a mixből.


    6. Süsd egy és negyed órát, amíg a bacon szép ropogós lesz. Tálaláskor szórd meg pirított hagymával a szalonnába tekert fasírtok tetejét.

    Párolt zöldbabbal, karfiolpürével tökéletes diétás vacsora. Ha ragaszkodsz a hagyományos étkezéshez, nem beszélnénk le a krumplipüréről.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek