RETRO RÁDIÓ

Finom reggeli: így készítsd el a tökéletes keménytojást!

Finom reggeli: így készítsd el a tökéletes keménytojást!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 08. 28. 01:04

Felejtsd el a fõzést! Ezzel a módszerrel nem érhetnek meglepetések többé!


Felejtsd el a főzést! Ezek után te is csak így készíted majd a keménytojást!


Finom, tápláló és szuper egyszerű elkészíteni! Még egy kezdő szakácsnak sem okoz gondot a keménytojás főzése. Vagy mégis?

Sokszor előfordul, hogy nem fő meg elég keményre a sárgája, vagy pucolás közben lejön a fehérje nagy része a héjjal együtt.
Mostantól búcsút mondhatsz ezeknek a hibáknak! Megmutatjuk a tökéletes keménytojás titkát!

Íme a helyes módszer:


1. Tölts egy fazékba kb 2,5 cm vizet

2. Helyezz a fazékba egy gőzölőkosarat vagy fém szűrőt.

3. Fedd le az edényt és forrald fel a vizet

4. Tedd a tojásokat a szűrőbe és fedd le.

5. Főzd 11 percig, közben készíts elő jéghideg vizet egy tálban


6. Tedd a tojásokat a hideg vízbe


Kész is  a fehérjedús reggeli, mely tökéletes saláta- vagy szendvics alapanyag!


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.