tóth gabi
Felejtsd el a fõzést! Ezzel a módszerrel nem érhetnek meglepetések többé!
Felejtsd el a főzést! Ezek után te is csak így készíted majd a keménytojást!
Finom, tápláló és szuper egyszerű elkészíteni! Még egy kezdő szakácsnak sem okoz gondot a keménytojás főzése. Vagy mégis?
Sokszor előfordul, hogy nem fő meg elég keményre a sárgája, vagy pucolás közben lejön a fehérje nagy része a héjjal együtt.
Mostantól búcsút mondhatsz ezeknek a hibáknak! Megmutatjuk a tökéletes keménytojás titkát!
Íme a helyes módszer:
1. Tölts egy fazékba kb 2,5 cm vizet
2. Helyezz a fazékba egy gőzölőkosarat vagy fém szűrőt.
3. Fedd le az edényt és forrald fel a vizet
4. Tedd a tojásokat a szűrőbe és fedd le.
5. Főzd 11 percig, közben készíts elő jéghideg vizet egy tálban
6. Tedd a tojásokat a hideg vízbe
Kész is a fehérjedús reggeli, mely tökéletes saláta- vagy szendvics alapanyag!