tóth gabi
Ropogósra sült fûszeres csirkemell, mely belül puha és omlós, fantasztikus ízekkel! Ilyen finomat nem kapsz sehol! Ha ezt a receptet kipróbálod, soha többé nem is vágysz majd másra, ez a grillkaják királya!
Az már biztos, hogy ennél egyszerűbb recept nemigen akad ebben a műfajban! Ennek a zseniális csirkesültnek egyetlen titka van, az pedig a saját készítésű marinád, melybe bepácolod a husit. Így biztosan nem kerül semmilyen káros anyag vagy tartósítószer az ételed közelébe, egészséges és isteni finom lesz - ebédre és vacsorára is tökéletes!
Hozzávalók:
Így készítsd
A húspáchoz öntsd egybe az olajat, a citromlét és a balzsamecetet, majd keverd bele a mustárt, a zöldfűszereket, az édesítőt, a Worcestershire szószt és a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A hússzeleteket forgasd bele a páclébe, majd az egészet egy jól zárható nejlonzacskóban tedd a hűtőbe. Hagyd legalább egy órán át pácolódni a húst, még jobb, ha erre egy egész éjszakát szánsz.
A páclétől lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát pirítsd le bordás aljú serpenyőn. Közben locsolgathatod a maradék páclével. Egy-egy oldal nem igényel 5 percnél több sütésidőt.
Frissen, forrón, azonnal tálald. Szórd meg friss petrezselyemzölddel, úgy még kívánatosabb ez az isteni sült hús!
Válassz hozzá valamilyen egészséges köretet, így teljesen kiiktathatod az étkezésből a szénhidrátot! Tökéletesen passzol hozzá a hasábokban grillezett, vagy a kíméletes bundában megsütött cukkini. Szintén okos döntés lehet a karfiolrizs egy könnyű saláta kíséretében.
Jó étvágyat!