tóth gabi
Nehogy kidobd a maradékot! Inkább készíts belõle egészséges zöldségropogóst! Isteni ízû, rostokban gazdag, filléres finomság!
Itt a nyár, a gyümölcsök és zöldségek szezonja, amikor végre frissen készített levekkel kényeztethetjük magunkat. Facsaráshoz, préseléshez nagy segítség a gyümölcscentrifuga, mely hatékonyan szűri ki az ital szempontjából zavaró rostokat. Csakhogy ilyen módon épp a gyümölcsök egyik legegészségesebb részétől fosztjuk meg magunkat! A rostok ugyanis számtalan élettani folyamathoz nyújtanak hathatós segítséget. Talán te is fájó szívvel dobtad kukába eddig a préselés után megmaradó rostokat...
Szerencsére egy briliáns ötlet véget vet ennek a pazarlásnak!
Készíthetsz a rostokból egészséges, ropogós fogást már akár ma estére!
Természetesen a receptet akkor is elkészítheted, ha nincs centrifugád!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. A centrifugából nyert rostokat keverd el a sóval, zabpehellyel, lenmaggal. Ha reszelővel készíted, akkor hagyd állni két órát és kissé nyomkod ki a masszát.
2. Keverd hozzá a tojásfehérjét és a petrezselymet.
3.Kivajazott muffinformát szórj meg morzsával, és töltsd bele a keveréket.
4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd, amíg szép pirosak nem lesznek.
Tipp: A gyümölcscentrifugában keletkezett maradékot használd bátran kenyérsütéshez, süteményekbe vagy fasírtok elkészítéséhez!