tóth gabi
Mindig van új a nap alatt! Fogadjunk, hogy így még soha nem próbáltad ezt a zöldséget! Ropogós burokban sült, krémesen lágy, sajtos karfiolgolyó! Ha megkóstoltad, garantáltan nem bírod abbahagyni. De nem is kell, mert ez bizony nem hizlal!
Az egyik legötletesebb nassolni való, amivel valaha találkoztunk! A recept egybegyúrja a két legszuperebb diétás alapanyagot: a karfiolt és a sajtot. Mindkét fő hozzávaló nagy erénye, hogy alig tartalmaz szénhidrátokat, már csak ezért is hatalmas ötlet a két diétás nagyvadat összedolgozni! Nem mellékes körülmény, hogy noha a sajt és a karfiol két teljesen más ízvilágot képvisel - együtt varázslatos harmóniát alkotnak. A külső, ropogós kéreg pedig a bónusz: roppants rá, és hagyd, hogy az mennyei krémes töltelék elolvadjon a szádban!
A karfiolfalatka elkészítése gyors és egyszerű, de jobb, ha tempósan csipegetsz a tányérból, mert nagyon hamar elfogy!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A karfiolt szedd rózsákra és zöldségaprítóban morzsalékosítsd.
2. Kevés olajon a hagymával és a fokhagymával pirítsd össze a karfiolrizst. Nagy lángon dolgozz, de rövid ideig, közben sózd meg. Hagyd kihűlni.
3. Egy nagyobb edényben keverd össze az előkészített karfiolos alapot, a parmezánt, a tojást és a fűszereket. Igény szerint dúsítsd reformliszttel, a lényeg, hogy jól formázható masszát kapj.
4. Formálj golyócskákat a karfiolos masszából, majd mindegyiket hempergesd meg a Mester Morzsában.
5. Süsd ki forró olajban szép ropogósra a karfiolfalatkákat, és azonnal tálald!
Tipp:
Ha elkészültek a bombácskáid, mártogasd őket kedvedre a kedvenc szószodba!