RETRO RÁDIÓ

Kefir és joghurt féláron: ez az ősi módszer a titok!

Kefir és joghurt féláron: ez az ősi módszer a titok!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 07. 18. 10:20

A forró nyár hûsítõ étrendjéhez nélkülözhetetlen a kefir és a joghurt. Mehet fagyiba, levesbe, salátaöntetbe. Mutatjuk, hogy hozhatod ki féláron!

Talán egész évben kedveled a nagyon egészséges savanyított tejtermékeket, de biztos észrevetted, hogy ilyenkor nyáron lényegesen több fogy belőlük. A legfinomabb nyári gyümölcslevesek alapja bizony nem más, mint a joghurt, salátákhoz pedig el sem tudunk jobbat képzelni egy könnyű és hűsítő kefires-kapros öntetnél. Külön öröm, hogy a savanyított tejtermékekkel készített ételek szinte minden esetben diétásak is, így a nyári fogyókúrához egyenesen nélkülözhetetlenek.

Arról nem is beszélve, hogy ez a két tejtermék csodálatosan hűsíti a testet, forró kánikulában egyenesen kívánod a kefirt és a joghurtot - bármilyen formában is. Ha te is nagy rajongója vagy a joghurtos és kefires ételeknek, most figyelj! Rengeteget spórolhatsz, ha otthon magadnak készíted ezeket - hasonlóképpen, mint régen az aludttejet.

Házi kefir, házi joghurt:

1. Forralj fel 1 liter tejet - lehetőleg legalább 2,8 százalékos, vagy teljes tejet használj!

2. Hűtsd vissza szoba-hőmérsékletűre.

3. Tegyél fél decit a kiválasztott tejtermékből a már csak langyos tejbe - így oltod be a kiválasztott kultúrával.

4. Kb. 12 óra múlva elkészül a házi kefir, házi joghurt - függően attól, hogy mit tettél bele.

5. Porciózd jól zárható üvegekbe a joghurtot vagy a kefirt, mehet is a hűtőbe! Egy hétig biztonsággal megőrzi a minőségét, és igazán egészséges! A legjobb, hogy nincs benne tartósítószer!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.