tóth gabi
A legjobb dolog, ami a túróval történhet! Így készül régi a nagy kedvenc, a túrófánk egészen új formában. Gyönyörû és finom, szerencsére az alakodra is vigyáz!
Már többször meggyőződhettünk róla, hogy a túró a diétázók egyik legzseniálisabb alapanyaga! Semleges íze miatt sósan és édesen egyaránt remekül variálható, ráadásul nagyon egészséges! A benne található fehérjék igen jó arányban épülnek be az izomzatba és nem utolsó sorban remek kalcium forrás is! Mindez semmi, de a túró fantasztikus tulajdonságai miatt akár a lisztet is kiválthatja a süteményekben. Így a cukor elhagyása mellett még tovább tudod csökkenteni a szénhidrátokat bizonyos desszertekben! Legjobb példa talán a túrófánk, amit most ravasz diétázók továbbfejlesztettek és művészi szintre emeltek. Ide süss!
Hozzávalók:
Így készül:
1.Dolgozd össze alaposan a túrót, tojást, citromot, édesítőt és a vaníliát.
2.Fokozatosan add hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. A tészta ragacsos állagú lesz, ne adj hozzá több lisztet, mert akkor nehéz lesz a végeredmény.
3.Lisztezett felületen nyújtsd vastagra.
4. Két különböző méretű formával szaggasd ki a tésztát. A belső, kisebb darabokból formálj golyókat.
5. Süsd ki a fánkokat és a golyócskákat is forró olajban (lehetőleg kókuszzsírban).
6. Kend meg a vaníliás mascarponéval, öntsd nyakon az összeforralt áfonyával vagy fekete szederrel, majd nyomd a tetejébe a túrós tésztagolyót. Porrá őrölt édesítőszerrel díszítheted.
Elképesztő finom!