RETRO RÁDIÓ

Ízrobbanás a vacsoraasztalon: ilyen finom tepsis csirkét még nem ettél

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 06. 15. 19:30

Szigorú diétát tartasz a tökéletes alakért, de unod a csirkehúst? Turbózd fel üde, nyári ízekkel és imádni fogod! Mutatunk egy olyan receptet, hogy leesik az állad! mindennap

A diétás ételek egyik dobogósa nem más, mint a csirkehús, melynek fehérje összetétele épp ideális fogyókúra esetén. Ha mindennap ezt választod, szinte garantáltan beindul a fogyás. Csakhogy egy idő után mindenki besokall, hiszen hosszú távon rém unalmas az egyhangú csirkehús. Ellenben ha olyan kiegészítőkkel sütöd össze, amik ízt, aromát és zamatot adnak a husinak, máris más dimenzióba kerül a csirkemell de a csirkecomb is!

Ráadásul a zöldfűszerek és a citrusfélék támogatják a fogyást is,

így még egy okod van arra, hogy kedvet kapj ehhez a fenséges fogáshoz. Ezt a tepsis csirkét biztosan imádni fogod!

Hozzávalók:

1 egész csirke, földarabolva

2 citrom, egyik szeletelve, másiknak a leve

2 narancs, egyik szeletelve, másiknak a leve

1 fej hagyma, vastag szálakra vágva

édesítő ízés szerint, pl. Lowely Sweet

1 dl olíva olaj

5 cikk fokhagyma

2 ek. vegyes zöldfűszer

1 tk. friss vagy szárított kakukkfű

1/2 tk. fűszerpaprika

só, őrölt bors ízlés szerint

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olajat a fűszerekkel, a citrom és a narancs levével, illetve a mézzel.

3. A megtisztított és alaposan megmosott csirkehúst igazítsd el egy kényelmes sütőtálon. Locsold be az olajos fűszerkeverékkel, és oszlasd el a felületén. A legjobb, ha egy éjszakán át így pácolod. A felszeletelt citrom és narancskarikákat tűzdeld a húsdarabok közé. Végül szórj az egészre még friss rozmaringot és kakukkfüvet, illetve sót.

4. Takarás nélkül süsd nagyjából egy órán keresztül, vagy addig, míg a csirkehús belül is omlósan puha lesz.

5. Rögtön forrón tálalhatod is, esetleg kevéske frissen vágott zöldfűszerrel megszórva.

Egészségedre!

- Ha csak csirkemellet használsz, röpke 40 perc alatt kész a vacsi!

- Finomabb lesz a végeredmény, ha a fűszeres-olajos öntetet pácnak is használod, és egy éjszakára benne tartod a husit.

- Legfinomabb friss kerti salátával, párolt bébizöldséggel tálalva.

Isteni finom! Ne hagyd ki!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.