Létrehozva: 2016.06.15.

Ízrobbanás a vacsoraasztalon: ilyen finom tepsis csirkét még nem ettél

Szigorú diétát tartasz a tökéletes alakért, de unod a csirkehúst? Turbózd fel üde, nyári ízekkel és imádni fogod! Mutatunk egy olyan receptet, hogy leesik az állad! mindennap

A diétás ételek egyik dobogósa nem más, mint a csirkehús, melynek fehérje összetétele épp ideális fogyókúra esetén. Ha mindennap ezt választod, szinte garantáltan beindul a fogyás. Csakhogy egy idő után mindenki besokall, hiszen hosszú távon rém unalmas az egyhangú csirkehús. Ellenben ha olyan kiegészítőkkel sütöd össze, amik ízt, aromát és zamatot adnak a husinak, máris más dimenzióba kerül a csirkemell de a csirkecomb is!

Ráadásul a zöldfűszerek és a citrusfélék támogatják a fogyást is,

így még egy okod van arra, hogy kedvet kapj ehhez a fenséges fogáshoz. Ezt a tepsis csirkét biztosan imádni fogod!

Hozzávalók:

1 egész csirke, földarabolva

2 citrom, egyik szeletelve, másiknak a leve

2 narancs, egyik szeletelve, másiknak a leve

1 fej hagyma, vastag szálakra vágva

édesítő ízés szerint, pl. Lowely Sweet

1 dl olíva olaj

5 cikk fokhagyma

2 ek. vegyes zöldfűszer

1 tk. friss vagy szárított kakukkfű

1/2 tk. fűszerpaprika

só, őrölt bors ízlés szerint

Így készítsd:

1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

2. Egy nagyobb tálban keverd össze az olajat a fűszerekkel, a citrom és a narancs levével, illetve a mézzel.

3. A megtisztított és alaposan megmosott csirkehúst igazítsd el egy kényelmes sütőtálon. Locsold be az olajos fűszerkeverékkel, és oszlasd el a felületén. A legjobb, ha egy éjszakán át így pácolod. A felszeletelt citrom és narancskarikákat tűzdeld a húsdarabok közé. Végül szórj az egészre még friss rozmaringot és kakukkfüvet, illetve sót.

4. Takarás nélkül süsd nagyjából egy órán keresztül, vagy addig, míg a csirkehús belül is omlósan puha lesz.

5. Rögtön forrón tálalhatod is, esetleg kevéske frissen vágott zöldfűszerrel megszórva.

Egészségedre!

- Ha csak csirkemellet használsz, röpke 40 perc alatt kész a vacsi!

- Finomabb lesz a végeredmény, ha a fűszeres-olajos öntetet pácnak is használod, és egy éjszakára benne tartod a husit.

- Legfinomabb friss kerti salátával, párolt bébizöldséggel tálalva.

Isteni finom! Ne hagyd ki!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek