tóth gabi
Ha nem tudsz fõzni, akkor is el tudod készíteni ezt az egyszerû és nagyon finom sült káposztát. A legjobb benne, hogy olcsó, nem hizlal és nagyon egészséges.
Ha kevés az időd, vagy épp nem vagy egy konyhatündér, akkor is el tudod készíteni ezt az egyszerű ételt.
Itt van az új káposzta szezonja, érdemes kipróbálnod ezt a sokoldalúan ízesíthető gyors és alacsony kalóriatartalmú "steaket".
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott káposztát vágd 1-1,5 cm-es szeletekre. Tedd kiolajozott tepsire, kend meg olajjal, majd sózd, borsozd meg.
Süsd 200 fokon 25-30 percig.
A különböző ízesítésekhez adunk néhány tippet, de szabadon kipróbálhatsz bármilyen fűszerezést mielőtt megsütöd.
Fokhagymás: 2-3 gerezd tisztított fokhagymával dörzsöld be az olajozott káposztaszeleteket, majd utána sózd és borsozd.
Szalonnás: a befűszerezett káposztaszeletekre rakj bacon, vagy más szalonna szeleteket. Ha sós a szalonna, óvatosan sózd meg.
Fűszeres: keverj össze 1-1 evőkanál szárított oregánót, kakukkfüvet és szezámmagot 2 evőkanál olíva olajjal. A káposztaszeleteket ezzel a keverékkel kend meg és ezután sózd, borsozd.