RETRO RÁDIÓ

Grillpartira vágysz, de nincs kerted? Mutatjuk a megoldást!

Grillpartira vágysz, de nincs kerted? Mutatjuk a megoldást!
Boros Jutka
Szerző
Boros Jutka
Létrehozva2016. 05. 21. 20:45

Bámulatosan egyszerûen varázsolhatsz ínycsiklandó grillvacsorát az asztalra ezzel a szuper eszközzel.

Ha grilleznél, de nincs kerted, vagy egyszerűen csak rossz idő van, akkor tehet jó szolgálatot a kontaktgrill. Ez a furmányos szerkezet úgy működik, hogy két elektromos fűtésű sütőfelület közé tesszük az előkészített nyersanyagot és annak fajtájától függően meghatározott ideig sütjük.

A kontaktgrillek egyik legfontosabb előnye, hogy a hús mindkét oldala egyszerre süthető a felső lap ráhajtásával, de a felső lap nem nehezedik rá a húsra, ugyanis a magasság fixen állítható a szelet vastagságától függően.


A kontaktgrill rövid idő elteltével úgynevezett „pörc” réteget hoz létre alul-felül, melynek eredményeképpen a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos marad, ugyanis a gyorsan képződött réteg megakadályozza, hogy az ízek kiszökjenek a steakből.

Ezzel a módszerrel halat, zöldségeket és húsokat is forgatás nélkül lehet sütni anélkül, hogy összetörnének. A technológia további előnye, hogy a grillezett ételek pillanatok alatt elkészülnek, mivel az alsó-felső sütésnek köszönhetően nagyban lerövidül a sütési idő. 

Mutatunk pár tuti ötletet is, amivel elkápráztathatod a családot vagy a barátaidat!

Bármilyen húsból készíthetsz saslikot. Csak fűszerezd a húst ízlésed szerint, rétegezd a kedvenc friss zöldségeiddel és süsd meg.

Pácolhatsz fokhagymás, citromos, fűszeres olívaolajban rákfarkakat is. Húzd a nyársakra ananász- vagy zöldségdarabokkal és már grillezheted is.

A tortilla is finomabb grillen elkészítve. Az előre átsütött, fűszeres húst töltsd a lapokba, szórd meg némi cheddar sajttal, és friss zöldséggel. Hajtsd félbe és addig süsd, amíg a sajt meg nem olvad, a lepény pedig szép ropogós nem lesz.

Pizza a grillből? Igen! A tészta alapot először üresen süsd elő, majd a feltéttel együtt grillezd tovább.

Ha vastagabb, szaftosabb húst használsz, a sütés elején tegyél alá egy alufóliát, aminek segítségével a húsból távozó levet kivezetheted egy tányérra.

Köretként készíthetsz hozzá zöldségeket is, amiket együtt vagy külön-külön sütögethetsz.

 

Tipp: A grillen készített húsokat pihentesd kicsit! Miért érdemes várni, miután kivettük a szeleteket sütőből? A hús pihentetése alatt a nedvesség átjárja a szeleteket a közepétől a széléig, így a felvágáskor a hús leve nem folyik ki a vágás mentén, ezáltal végig zamatos, puha marad.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.