RETRO RÁDIÓ

Itt a tavasz: így újítsd meg te is az unalmas tojásrántottát

Itt a tavasz: így újítsd meg te is az unalmas tojásrántottát
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 31. 08:45

Unod már a szalonnás-hagymás rántottát? A tavaszi friss fûszerekkel, zöldséggel, a tojást kicsit megbolondítva sokkal finomabb reggelit készíthetsz!

Ha zöldséges omlett mellett döntesz, akkor a reggeli tojásos ételek mennyeiek és egészségesebbek lesznek. Ínyenceknek tökéletes választás!  

Paradicsomos omlett kapros túróval, olívabogyóval

A tojásokat kicsit verd fel! Keverd össze 2 kanál tejföllel, metélőhagymával és kevés sóval. Süsd ki, majd szórj rá egy kis reszelt sajtot. Miután kiszedted a serpenyőből, jöhet a túró kaporral, újhagyma, paradicsom és egy kis friss rukkola.

Spenótos omlett

Készíts omlettet, majd - ha már készen van - szórd bele a friss spenótot! Kis vajat rakhatsz alá vagy fölé egy kis túrót! Így megmarad a spenót friss íze.

Újhagymás bazsalikomos rántotta

Ha sütni is szeretnéd a zöldségeket.

A vajat olvaszd meg serpenyőben és adj hozzá újhagymát! Közepes lángon dinszteld meg. Dobj rá spenótot, bazsalikomot! Pirítsd együtt 3 percig! A tojásokat villával verd fel, adj hozzá parmezán sajtot, kis tejet, ízlés szerint sót és borsot! Öntsd a serpenyőbe, és 3 percig süsd kevergetés nélkül. Szórd meg az omlettet a maradék parmezánnal és spenóttal, majd 5 percre tedd be 180 fokos sütőbe! Friss paradicsomot, paprikát, salátákat, olívabogyót kínálhatsz mellé. 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.