kulcsár edina
Unod már a szalonnás-hagymás rántottát? A tavaszi friss fûszerekkel, zöldséggel, a tojást kicsit megbolondítva sokkal finomabb reggelit készíthetsz!
Ha zöldséges omlett mellett döntesz, akkor a reggeli tojásos ételek mennyeiek és egészségesebbek lesznek. Ínyenceknek tökéletes választás!
A tojásokat kicsit verd fel! Keverd össze 2 kanál tejföllel, metélőhagymával és kevés sóval. Süsd ki, majd szórj rá egy kis reszelt sajtot. Miután kiszedted a serpenyőből, jöhet a túró kaporral, újhagyma, paradicsom és egy kis friss rukkola.
Készíts omlettet, majd - ha már készen van - szórd bele a friss spenótot! Kis vajat rakhatsz alá vagy fölé egy kis túrót! Így megmarad a spenót friss íze.
Ha sütni is szeretnéd a zöldségeket.
A vajat olvaszd meg serpenyőben és adj hozzá újhagymát! Közepes lángon dinszteld meg. Dobj rá spenótot, bazsalikomot! Pirítsd együtt 3 percig! A tojásokat villával verd fel, adj hozzá parmezán sajtot, kis tejet, ízlés szerint sót és borsot! Öntsd a serpenyőbe, és 3 percig süsd kevergetés nélkül. Szórd meg az omlettet a maradék parmezánnal és spenóttal, majd 5 percre tedd be 180 fokos sütőbe! Friss paradicsomot, paprikát, salátákat, olívabogyót kínálhatsz mellé.