Létrehozva: 2016.03.19.

Csodaleves karfiolból: álmodni sem tudsz jobb diétás vacsorát

Gazdag krémleves, alacsony szénhidráttartalom, isteni íz, mindössze 20 perc alatt!

A krémleves az elfoglalt háziasszonyok nagy kedvence! Egyszerűen elkészíthető, szuper ízletes fogás, amit egy rohanós nap után is gyorsan tálalhatsz, ráadásul a szénhidrátok miatt sem kell aggódnod!

A karfiol az egyik legjobb alapanyag könnyű, diétás vacsorákhoz. Elképesztő ízkombinációkat varázsolhatsz vele! Kevés szénhidrátot tartalmaz, viszont magas a rost tartalma! Zöld levelei is hasznosak, ha eddig megszabadultál tőlük, ezután ne tedd ezután!

Vétek kidobni a zöld leveleket, hiszen finom, egészséges és tápanyagokban gazdag, ráadásul krémlevesbe tökéletes alapanyag!

Karfiolkrém leves baconnal és sajttal

Hozzávalók:

  • 1 halványító zeller szár
  • 2 gerezd  zúzott fokhagyma
  • 1/2 karfiol
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 8 szelet bacon
  • 1/2 liter víz + 1 dl
  • 1 leves kocka
  • 6 dl tej
  • Így készítsd:

  • Robotgép segítségével aprítsd össze a zellerszárat,  a karfiolt és a bacont.
  • Pirítsd le a bacont kevés olajon.
  • Tedd félre a pirított szalonnát és a visszamaradt zsiradékra tedd az aprított  zellert, fokhagymát, majd sózd borsozd.
  • Párold 4-5 percig, majd mehet hozzá a karfiol morzsa és 2 evőkanál víz.
  • 5-6 perc párolás után öntsd hozzá a 1/2 liter vízben feloldott húsleves kockát és a tejet.
  • Szitálj 2 evőkanál lisztet 1 dl húsleves levéhez, majd folyamatos kevergetés közben öntsd a leveshez.
  • Hagyd, hogy rottyanjon egyet, majd zárd el alatta a hőt.
  • Tetejére szórj reszelt sajtot és pirított bacont!
  • Díszítheted apróra vágott zöldhagymával, vagy petrezselyemmel!

    A karfiol finom, egészséges és számtalan módon elkészíthető! Itt remek karfiolos recepteket találhatsz:

    Élménykaják karfiolból

    Félre a hizlaló rizzsel

    Kilófaló karfiolkenyér

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek