kulcsár edina
Ezzel a rém egyszerû trükkel soha többé nem kell kidobnod a megszottyadt kiviket. Mentsd meg õket, és készítsd el a március legfinomabb lekvárját.
Kevés bosszantóbb dolog létezik, mint amikor rendszeresen a kukába kerülnek a hétvégén megvásárolt gyümölcsök. Túlérett, puha és kicsit sem vonzó. Biztos vagy benne, hogy már senki nem fogja megenni így.
Ne bosszankodj. Készíts kividzsemet!
Darabold fel a puha gyümölcsöket, és tedd őket egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a citrom levét, és szórd rá a zselatint. Forrald össze az egészet, de vigyázz, ne főzd nagyon szét. 5-7 perc bőven elég is hozzá.
Még forrón szedd befőttes- üvegekbe. Zárd le alaposan, és tedd a spejz polcaira.
Gyakorlatilag hűlés után azonnal fogyasztható, és biztos lehetsz benne, hogy elfogy pillanatok alatt.