tóth gabi
Február a fánkok hava. De kinek van ideje és türelme órákat bajlódni vele? Ez a recept könnyû és gyors. Imádni fogod.
A február és a farsang nemcsak azért szuper időszak, mert megkezdjük a tél búcsúztatását, lélekben pedig máris készülhetünk a megújulásra és a tavaszra. Hanem azért is, mert fókuszba kerül az az isteni csemege, mely egyetlen asztalról sem hiányozhat ebben az időszakban. A fánk!
A fánk finom, jól variálható és mindenki szereti. Az egyetlen gond vele, hogy elkészítése sokszor hosszadalmas, órákig pepecselni pedig senki nem szeret. Ezzel a recepttel elkerülheted ezt a problémát, mert hihetetlenül gyors, úgyhogy akár sebtében is összedobhatod.
Hozzávalók:
1 kis doboz tejföl vagy kefir
10 púpozott evőkanál liszt
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
csipet só
Elkészítés
A tejfölt, a vaníliás cukrot, sót és citromhéjat keverd össze a tojással.
Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd add hozzá a tojásos keverékhez. Ne dolgozd túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.
Forró olajban süsd ki a diónyira méretezett labdákat, kb 4-5 perc alatt fog átsülni.
Ízesítsd ízlés szerint porcukorral, dióval lekvárral.