RETRO RÁDIÓ

Fánk 5 perc alatt? Igen! Ennél gyorsabbat és könnyebbet nem találsz!

Fánk 5 perc alatt? Igen! Ennél gyorsabbat és könnyebbet nem találsz!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 01. 31. 08:20

Február a fánkok hava. De kinek van ideje és türelme órákat bajlódni vele? Ez a recept könnyû és gyors. Imádni fogod.

A február és a farsang nemcsak azért szuper időszak, mert megkezdjük a tél búcsúztatását, lélekben pedig máris készülhetünk a megújulásra és a tavaszra. Hanem azért is, mert fókuszba kerül az az isteni csemege, mely egyetlen asztalról sem hiányozhat ebben az időszakban. A fánk!

A fánk finom, jól variálható és mindenki szereti. Az egyetlen gond vele, hogy elkészítése sokszor hosszadalmas, órákig pepecselni pedig senki nem szeret. Ezzel a recepttel elkerülheted ezt a problémát, mert hihetetlenül gyors, úgyhogy akár sebtében is összedobhatod.

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz tejföl vagy kefir

  • 10 púpozott evőkanál liszt

  • 1 tojás

  • 1 kávéskanál sütőpor

  • 1 evőkanál vaníliás cukor

  • 1/2 citrom reszelt héja

  • csipet só

    Elkészítés

  • A tejfölt, a vaníliás cukrot, sót és citromhéjat keverd össze a tojással.

  • Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd add hozzá a tojásos keverékhez. Ne dolgozd túl a tésztát, csak annyira, hogy összeálljon.

  • Forró olajban süsd ki a diónyira méretezett labdákat, kb 4-5 perc alatt fog átsülni.

  • Ízesítsd ízlés szerint porcukorral, dióval lekvárral.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.