kulcsár edina
Nincs többé pepecselés, és azt sem kell hallgatni többé, hogy nem egészséges a vacsora! Ez a rántott hús minden háziasszony álma! Gyorsan elkészíthetõ, egyszerû és nagyon finom!
Akkor nehéz lebeszélni az olajtól csöpögő, nem éppen egészséges rántott húsról a gyerekeket, ha nem tudunk mit mutatni helyette. Valamit, ami nagyon hasonló, jól néz ki és finom is. Mostantól viszont nincs gond, hiszen ez a recept egyszerűen tökéletes! Gyors bundázás után a sütő teszi a dolgát - egyszerűen elkészül a finom rántott húsos vacsora!
Sütőben sült rántott hús, édesburgonya- és cékla pürével
Marton Adrienn receptje
Előkészítés: pácolás és hűtés (min. 1 óra, max. 24 óra)
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók a rántott húshoz:
4 kisebb csirkemell filé félbe vágva
2 ek. olaj
300 ml tej
1 ek. csípős szósz
200 g zsemlemorzsa
4 ek. reszelt parmezán sajt
1/2 tk. cayenne paprika
1 tk. őrölt fekete bors
1tk. őrőlt fehér bors
1 1/2tk. fokhagyma por
1tk. őrölt paprika
2 csipet só
Így készítsd - lépésről-lépésre:
1. A félbe vágott csirkemellfiléket klopfolóval dolgozd meg.
2. A tejet és a csípős szószt keverd össze, tedd bele a filéket. A pácolásra legalább 1 órát szánj, de a hűtőben akár 1 napig is állhat a pácban a hús.
3. A panírbundához keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a fűszereket és a sót. Ebben a keverékben forgasd meg a pácból kivett hússzeleteket.
4. A bebundázott csirkemellfiléket sütés előtt 10 percig tedd vissza a hűtőbe. Mindeközben, a sütőt melegítsd elő 200 C –ra. Mielőtt betennéd a csirkéket, oszlass el 2 kanál olajat egyenletesen a tetejükre. 20-25 percig süsd a húst, addig míg külseje aranybarna és ropogós lesz. Így belseje puha és omlós marad.
Édesburgonya- cékla püré
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
2 ek.vaj
1nagy édesburgonya
2 nagyobb cékla
só
bors
Tej, ízlés szerint - Ha valaki hígabb pürét szeretne kapni, akkor 1-1 dl mindkét pürébe. Ha kevésbé folyósat, akkor 0,5-0,5 dl-t)
Lépésről-lépésre:
1. Az édesburgonyát és a céklát tedd fel főni, de külön–külön vízben. Miután megpuhultak ( nagyjából 45-60 perc), mindkettőt szűrd le.
2. Az édesburgonyából 1 ek. vaj, kevés tej, só és bors hozzáadásával készíts pürét. A céklát a tejjel, sóval, 1ek.vajjal, borssal és 2 kanál édesburgonyával szintén pürésítsd. Ezután már tálalhatsz is!
Tipp:
A már bepácolt, de még nyers húst sütés előtt mindenképp érdemes a hűtőbe tenni - akár 15 percre is! Pihentetés után sokkal szebben sül majd a sütőben. Igazán ropogós lesz a külseje, míg a hús omlós marad.
Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!
Vagy látogass el a Facebook oldalára!