RETRO RÁDIÓ

Világbajnok ez a rántott hús: olaj nélkül, tepsiben, gyorsan készül

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 12. 09. 16:35

Nincs többé pepecselés, és azt sem kell hallgatni többé, hogy nem egészséges a vacsora! Ez a rántott hús minden háziasszony álma! Gyorsan elkészíthetõ, egyszerû és nagyon finom!

Akkor nehéz lebeszélni az olajtól csöpögő, nem éppen egészséges rántott húsról a gyerekeket, ha nem tudunk mit mutatni helyette. Valamit, ami nagyon hasonló, jól néz ki és finom is. Mostantól viszont nincs gond, hiszen ez a recept egyszerűen tökéletes! Gyors bundázás után a sütő teszi a dolgát - egyszerűen elkészül a finom rántott húsos vacsora!

Sütőben sült rántott hús, édesburgonya- és cékla pürével

Marton Adrienn receptje

Előkészítés: pácolás és hűtés (min. 1 óra, max. 24 óra)

Elkészítési idő: 45 perc

 


Hozzávalók a rántott húshoz:

4 kisebb csirkemell filé félbe vágva

2 ek. olaj

300 ml tej

1 ek. csípős szósz

200 g zsemlemorzsa

4 ek. reszelt parmezán sajt

1/2 tk. cayenne paprika

1 tk. őrölt fekete bors

1tk.  őrőlt fehér bors

1 1/2tk. fokhagyma por

1tk. őrölt paprika

2 csipet só

 

Így készítsd - lépésről-lépésre:

1. A félbe vágott csirkemellfiléket klopfolóval dolgozd meg.

2. A tejet és a csípős szószt keverd össze, tedd bele a filéket. A pácolásra legalább 1 órát szánj, de a hűtőben akár 1 napig is állhat a pácban a hús.

3. A panírbundához keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a fűszereket és a sót. Ebben a keverékben forgasd meg a pácból kivett hússzeleteket.

4. A bebundázott csirkemellfiléket sütés előtt 10 percig tedd vissza a hűtőbe. Mindeközben, a sütőt melegítsd elő 200 C –ra.  Mielőtt betennéd a csirkéket, oszlass el 2 kanál olajat egyenletesen a tetejükre. 20-25 percig süsd a húst, addig míg külseje aranybarna és ropogós lesz. Így belseje puha és omlós marad.

Édesburgonya- cékla püré

4 főre

Elkészítési idő: 1 óra

 

Hozzávalók:

2 ek.vaj

1nagy édesburgonya

2 nagyobb cékla

bors

Tej, ízlés szerint - Ha valaki hígabb pürét szeretne kapni, akkor 1-1 dl mindkét pürébe. Ha kevésbé folyósat, akkor 0,5-0,5 dl-t)

Lépésről-lépésre:

1. Az édesburgonyát és a céklát tedd fel főni, de külön–külön vízben. Miután megpuhultak ( nagyjából 45-60 perc), mindkettőt szűrd le.

2. Az édesburgonyából 1 ek. vaj, kevés tej, só és bors hozzáadásával készíts pürét.  A céklát a tejjel, sóval, 1ek.vajjal, borssal és 2 kanál édesburgonyával szintén pürésítsd. Ezután már tálalhatsz is!

Tipp:

A már bepácolt, de még nyers húst sütés előtt mindenképp érdemes a hűtőbe tenni - akár 15 percre is! Pihentetés után sokkal szebben sül majd a sütőben. Igazán ropogós lesz a külseje, míg a hús omlós marad.

Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

Vagy látogass el a Facebook oldalára!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.