Létrehozva: 2015.12.09.

Világbajnok ez a rántott hús: olaj nélkül, tepsiben, gyorsan készül

Nincs többé pepecselés, és azt sem kell hallgatni többé, hogy nem egészséges a vacsora! Ez a rántott hús minden háziasszony álma! Gyorsan elkészíthetõ, egyszerû és nagyon finom!

Akkor nehéz lebeszélni az olajtól csöpögő, nem éppen egészséges rántott húsról a gyerekeket, ha nem tudunk mit mutatni helyette. Valamit, ami nagyon hasonló, jól néz ki és finom is. Mostantól viszont nincs gond, hiszen ez a recept egyszerűen tökéletes! Gyors bundázás után a sütő teszi a dolgát - egyszerűen elkészül a finom rántott húsos vacsora!

Sütőben sült rántott hús, édesburgonya- és cékla pürével

Marton Adrienn receptje

Előkészítés: pácolás és hűtés (min. 1 óra, max. 24 óra)

Elkészítési idő: 45 perc

 


Hozzávalók a rántott húshoz:

4 kisebb csirkemell filé félbe vágva

2 ek. olaj

300 ml tej

1 ek. csípős szósz

200 g zsemlemorzsa

4 ek. reszelt parmezán sajt

1/2 tk. cayenne paprika

1 tk. őrölt fekete bors

1tk.  őrőlt fehér bors

1 1/2tk. fokhagyma por

1tk. őrölt paprika

2 csipet só

 

Így készítsd - lépésről-lépésre:

1. A félbe vágott csirkemellfiléket klopfolóval dolgozd meg.

2. A tejet és a csípős szószt keverd össze, tedd bele a filéket. A pácolásra legalább 1 órát szánj, de a hűtőben akár 1 napig is állhat a pácban a hús.

3. A panírbundához keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a fűszereket és a sót. Ebben a keverékben forgasd meg a pácból kivett hússzeleteket.

4. A bebundázott csirkemellfiléket sütés előtt 10 percig tedd vissza a hűtőbe. Mindeközben, a sütőt melegítsd elő 200 C –ra.  Mielőtt betennéd a csirkéket, oszlass el 2 kanál olajat egyenletesen a tetejükre. 20-25 percig süsd a húst, addig míg külseje aranybarna és ropogós lesz. Így belseje puha és omlós marad.

Édesburgonya- cékla püré

4 főre

Elkészítési idő: 1 óra

 

Hozzávalók:

2 ek.vaj

1nagy édesburgonya

2 nagyobb cékla

bors

Tej, ízlés szerint - Ha valaki hígabb pürét szeretne kapni, akkor 1-1 dl mindkét pürébe. Ha kevésbé folyósat, akkor 0,5-0,5 dl-t)

Lépésről-lépésre:

1. Az édesburgonyát és a céklát tedd fel főni, de külön–külön vízben. Miután megpuhultak ( nagyjából 45-60 perc), mindkettőt szűrd le.

2. Az édesburgonyából 1 ek. vaj, kevés tej, só és bors hozzáadásával készíts pürét.  A céklát a tejjel, sóval, 1ek.vajjal, borssal és 2 kanál édesburgonyával szintén pürésítsd. Ezután már tálalhatsz is!

Tipp:

A már bepácolt, de még nyers húst sütés előtt mindenképp érdemes a hűtőbe tenni - akár 15 percre is! Pihentetés után sokkal szebben sül majd a sütőben. Igazán ropogós lesz a külseje, míg a hús omlós marad.

Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

Vagy látogass el a Facebook oldalára!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek