kulcsár edina
Nem telhet el a karácsony és szilveszter koccintás nélkül. Egy csodás koktél mellett a beszélgetés is sokkal könnyebben megy. Mutatjuk a legfinomabb és legegyszerûbben elkészíthetõ italokat!
Hozzávalók:
Öntsd a bort és az almalevet egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst. Melegítsd fel, egyszer vagy kétszer keverd meg, amíg elolvad a cukor, majd főzd további 15 percig, lassú lángon. Fogyasztás előtt csorgass rá egy kicsi narancslikőrt, szórd meg bogyós gyümölcsökkel és tegyél bele egy almakarikát.
Dobj jégkockát egy shakerbe, majd tedd bele a vodkát, a tejszínt, a fehér csokit és a szerecsendiót és jól rázd össze. Öntsd ki egy szép pohárba. Ha igazi ínyencségre vágysz, megspékelheted egy kanál tejszínhabbal, és csokiba mártott gyümölccsel.
Keverd össze a hozzávalókat egy nagy kancsóban. Fogyasztás előtt tégy hozzá néhány jégkockát, és díszítsd a citrom héjával.
Forrald fel a gránátalmalevet egy kis mentalevéllel, majd hagyd kihűlni. Fogyasztáskor töltsd meg a poharat egy rész gránátalmalével és három rész Prosecco-val. Díszítsd lime-mal és friss mentával.
Melegítsd fel a tejet és a tejszínt egy lábasban, majd főzd hozzá a szeletelt narancshéjat. Ha felforrt, szűrd át, hogy megtisztítsd a narancshéjtól. Öntsd vissza a lábasba és add hozzá a csokit. Addig keverd, míg az el nem olvad teljesen. Végül add hozzá a narancslikőrt.