tóth gabi
Alig van vele munka, összegyúrod a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütõbe! Mialatt megsül, készíthetsz hozzá köretet. Isteni vacsora lesz a családnak!
Egy finom családi vacsora ne csak laktató legyen, hanem egészséges is! De nem kell, hogy leragadj a rántott húsnál! Mutatunk jobbat: ez a fasírtújdonság kimondottan egészséges összetevőkből áll, sovány húsokkal, fantasztikus ízvilággal! A család minden tagja imádja!
Formában sült fasírt házi ketchuppal
4-6 fő részére
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók:
45 dkg csirke darált hús
45 dkg darált pulykahús
25 g zsemlemorzsa
1 közepes fej vöröshagyma kockázva
1 gerezd fokhagyma
1 tk. friss kakukkfű
3 ek. Worcestershire szósz
1,5 ek. Dijoni mustár
1,5 ek. olíva olaj
60 ml sovány tej
1 nagy tojás
1 tk. só
60 ml házi ketchup (helyettesíthető bolti ketchuppal)
Lépésről lépésre:
1. A vöröshagymát az olíva olajon pirítsd le, majd add hozzá a fokhagymát, pirítsd tovább még 1 percig.
2. A lepirított hagymát dolgozd össze a hússal és a többi hozzávalóval.
3. Az így kapott fűszeres húsmasszát simítsd bele egy kivajazott sütőformába.
4. A fasírtot letakarás nélkül másfél óráig süsd 150 fokra előmelegített sütőben. A kész fasírt tetejét kend be ketchuppal, hagyd így állni egy kicsit, mielőtt felvágnád.
Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!
Vagy látogass el a Facebook-oldalára!