Létrehozva: 2015.12.16.

Ezzel az új trükkel elképesztő finom lesz a fasírt

Alig van vele munka, összegyúrod a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütõbe! Mialatt megsül, készíthetsz hozzá köretet. Isteni vacsora lesz a családnak!

Egy finom családi vacsora ne csak laktató legyen, hanem egészséges is! De nem kell, hogy leragadj a rántott húsnál! Mutatunk jobbat: ez a fasírtújdonság kimondottan egészséges összetevőkből áll, sovány húsokkal, fantasztikus ízvilággal! A család minden tagja imádja!

Formában sült fasírt házi ketchuppal

Marton Adrienn receptje

4-6 fő részére

Előkészület: 20 perc

Sütési idő: 1 óra 30 perc

Hozzávalók:

45 dkg csirke darált hús 

45 dkg darált pulykahús

25 g zsemlemorzsa 

1 közepes fej vöröshagyma kockázva

1 gerezd fokhagyma

1 tk. friss kakukkfű     

3 ek. Worcestershire szósz    

1,5 ek. Dijoni mustár 

1,5 ek. olíva olaj                   

60 ml sovány tej 

1 nagy  tojás

1 tk. só                    

60 ml házi ketchup (helyettesíthető bolti ketchuppal) 

Lépésről lépésre:

1. A vöröshagymát az olíva olajon pirítsd le, majd add hozzá a fokhagymát, pirítsd tovább még 1 percig.

2. A lepirított hagymát dolgozd össze a hússal és a többi hozzávalóval.

3. Az így kapott fűszeres húsmasszát simítsd bele egy kivajazott sütőformába. 

4. A fasírtot letakarás nélkül másfél óráig süsd 150 fokra előmelegített sütőben. A kész fasírt tetejét kend be ketchuppal, hagyd így állni egy kicsit, mielőtt felvágnád.

Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

Vagy látogass el a Facebook-oldalára!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek