tóth gabi
A torta koronázza meg a karácsonyi vacsorát, de épp az ünnepi menüsor után, pláne a kései idõpontban nagyon nem mindegy, milyen is a desszert. Mutatjuk a cukor hozzáadása nélkül készült csodatortát, melybõl akár több szeletet is bátran megehetsz!
Bizonyára sok családban hagyományos desszert kerül a karácsonyi ünnepi asztalra, de miért is ne változtathatnánk? Csodálatos ízvilágot ad a sárgabarack és a túró párosa, és bizton állíthatjuk, hogy ez a recept a legtöbbet hozza ki belőle! Sőt, még annál is többet, hiszen ez a torta cukor hozzáadása nélkül készül, így a megterhelő karácsonyi időszakban is maximálisan vigyáz az alakodra!
Diétás barackos-túrós pitetorta
Knap Daniella receptje
Hozzávalók a tésztához:
(8 szelethez)
70 g Update1 Norbi liszt
1 db tojás sárgája
35 g lágy vaj
2 g instant élesztő
30 g langyos tej
1 csipet só
néhány csepp Update1 Lovely sweet édesítő
Hozzávalók a töltelékhez:
450 g túró
75 g tejföl
1cs Update1 Vanilla sweet
10g Útifűmaghéj őrlemény
1,5 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítő
reszelt citromhéj, ízlés szerint
Lekvár:
Cukor nélkül készült sárgabarack lekvár (például Update1)
Díszítés:
2 db tojásfehérje
25 g Update1 Zero édesítőszer
néhány szem aszalt sárgabarack
Így készítsd:
1. A tésztához habosítsd ki a vajat a tojássárgájákkal, tedd bele az édesítőszert, majd add hozzá az élesztővel összekevert lisztet és végül a langyos tejet. Könnyű tésztát kell kapnod.
2. Közben készítsd el a tölteléket: keverd bele a túróba az édesítőt, a vanillát, majd a tejfölt és a reszelt citromhéjat.
3. A tésztát nyomkodd bele a piteformába. Kend át a sárgabarack- lekvárral, majd simítsd rá a túrós tölteléket. Meleg helyen pihentesd kb. 20 percet, majd 180 fokos sütőben addig süsd, amíg a túrós rész szépen összesül, és a lekvár kissé megfolyik a tészta oldalán.
4. Vedd ki a sütőből a süteményt, tetejét is kend meg Update sárgabaracklekvárral, szórj rá apróra vágott aszalt sárgabarackot. A tojásfehérjéket az édesítővel verd habbá, nyomózsák segítségével díszítsd körbe a piteforma szélét.
5. A sütit tedd vissza a 150-160 fokos légkeveréses sütőbe, amíg a habsapkák szépen pirulni kezdenek. A kész süteményt hagyd a formában kihűlni, csak eztán szeleteld és tálald.
Tippek: