Létrehozva: 2015.12.02.

Diétás főnyeremény karácsonyra: barackos-túrós pitetorta

A torta koronázza meg a karácsonyi vacsorát, de épp az ünnepi menüsor után, pláne a kései idõpontban nagyon nem mindegy, milyen is a desszert. Mutatjuk a cukor hozzáadása nélkül készült csodatortát, melybõl akár több szeletet is bátran megehetsz!

Bizonyára sok családban hagyományos desszert kerül a karácsonyi ünnepi asztalra, de miért is ne változtathatnánk? Csodálatos ízvilágot ad a sárgabarack és a túró párosa, és bizton állíthatjuk, hogy ez a recept a legtöbbet hozza ki belőle! Sőt, még annál is többet, hiszen ez a torta cukor hozzáadása nélkül készül, így a megterhelő karácsonyi időszakban is maximálisan vigyáz az alakodra!

Diétás barackos-túrós pitetorta

Knap Daniella receptje

Hozzávalók a tésztához:

(8 szelethez)

70 g Update1 Norbi liszt

1 db tojás sárgája

35 g lágy vaj

2 g instant élesztő

30  g langyos tej

1 csipet só

néhány csepp Update1 Lovely sweet édesítő

 

Hozzávalók a töltelékhez:

450 g túró
75 g tejföl

1cs Update1 Vanilla sweet

10g Útifűmaghéj őrlemény

1,5 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítő

reszelt citromhéj, ízlés szerint

Lekvár:
Cukor nélkül készült sárgabarack lekvár (például Update1)

Díszítés:
2 db tojásfehérje
25 g Update1 Zero édesítőszer
néhány szem aszalt sárgabarack

Így készítsd:

1. A tésztához habosítsd ki a vajat a tojássárgájákkal, tedd bele az édesítőszert, majd add hozzá az élesztővel összekevert lisztet és végül a langyos tejet. Könnyű tésztát kell kapnod.

2. Közben készítsd el a tölteléket: keverd bele a túróba az édesítőt, a vanillát, majd a tejfölt és a reszelt citromhéjat.

3. A tésztát nyomkodd bele a piteformába. Kend át a sárgabarack- lekvárral, majd simítsd rá a túrós tölteléket. Meleg helyen pihentesd kb. 20 percet, majd 180 fokos sütőben addig süsd, amíg a túrós rész szépen összesül, és a lekvár kissé megfolyik a tészta oldalán.

4. Vedd ki a sütőből a süteményt, tetejét is kend meg Update sárgabaracklekvárral, szórj rá apróra vágott aszalt sárgabarackot. A  tojásfehérjéket az édesítővel verd habbá, nyomózsák segítségével díszítsd körbe a piteforma szélét.

5. A sütit tedd vissza a 150-160 fokos légkeveréses sütőbe, amíg a habsapkák szépen pirulni kezdenek. A kész süteményt hagyd a formában kihűlni, csak eztán szeleteld és tálald.

Tippek:

  • Az útifűmaghéj megköti a túró nedvességtartalmát, így búzadara helyett szuper alacsony ch tartalmú alternatíva!
  • A képen látható torta 22 cm átmérőjű és 3 cm magas formában készült.
  • Ha sütés közben ha a tészta a szélen barnulna, takard le alufóliával, és úgy süsd tovább
  • A habsipkákat figyeld, mert könnyen megégnek. Amint elkezdenek pirulni, kapcsold le a sütőt, az ajtaját pedig nyisd ki.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek