Létrehozva: 2015.12.17.

A legszebb karácsonyi kalács, amit valaha láttál

Törd meg a hagyományt, és készítsd el az idei év legfantasztikusabb karácsonyi sütijét. Biztos lehetsz benne, hogy ezzel a desszerttel te leszel az ünnep sztárja. Gyönyörû, finom és mindenképpen rendhagyó.

Szerző Hegyi Emma

Biztosan nem fogsz melléfogni ezzel a süteménnyel, mind a gyerekek, mind a felnőttek kedvence lesz. Egy igazán hagyományos recept, egy különleges, új formában.

Csináld meg mihamarabb, és teszteld le előre. Ne várj karácsonyig, hisz olyan egyszerű és olyan különleges, hogy ünnepvárónak is tökéletes.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 dl tej
  • Töltheted bármivel

    Kenheted nutellával, csokiszósszal, mákkal, dióval, gesztenyével, de tényleg szinte bármivel, amiből valaha kalácsot készítettél már.

    Sütés előtt a tetejére

  • 2 evőkanál tej

  • Díszítésnek pedig szinte bármi, ami neked tetszik: cukorgyöngy, hópihe, de akár színes csillámok is lehetnek.

    Sütés utáni kence a tetejére:

  • 1.5 dl víz

  • 3 teáskanál cukor

    Lépésről lépésre:

    Keverd el a lisztet a cukorral és az élesztővel egy tálban. Készíts kis lyukat a közepén, és ebbe töltsd a felolvasztott vajat, a tejet és a felvert tojásokat.

    Dolgozd jól össze az egészet. Hagyd kelni meleg helyen, egészen addig míg nem nő a duplájára. Ha megkelt, oszd 4 egyenlő részre, és nyújtsd ki.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakd az első kinyújtott tésztádat, és kend meg. Helyezd rá a második lapot, azt is kend meg a töltelékkel, majd a harmadikat, és végül tedd rá a negyedik lapot, amire értelemszerűen már ne kenj tölteléket.

    Keress egy tényleg nagyon éles kést! Ez nagyon fontos, különben nagyon megszenvedsz a formára vágással. A képek alapján formázd meg a fenyőfát. 

    Így pihentesd még vagy fél órát jó meleg helyen.

    Melegítsd fel a sütőt 180°C  fokra. Amíg melegszik, kend át a kalács tetejét tejjel, és díszítsd az általad kiválasztott cukorkákkal.

    180°C fokos sütőben körülbelül  20-25 percig süsd.

    Készítsd el vízből és cukorból a szirupot. Amikor megsült, és kivetted a sütőből a kalácsot, ezzel kend át. Akár többször is megismételheted, hogy igazán szép fénye legyen.

    Sós, pestós változatot is elkészítheted, akár leveles tésztából is:

     
    Le sapin feuilleté au pesto !

    Le sapin feuilleté au pesto !

    Szerző: Demotivateur Food, 2015. december 16.

     

     

    Szerző Hegyi Emma

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

    origo.hu

    Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

    vg.hu

    Fontos orosz radarrendszert lőtt ki az ukrán hadsereg – videó

    metropol.hu

    Most kiderült: ez lett végül a Házasság első látásra párjaival

    magyarnemzet.hu

    Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

    origo.hu

    Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

    mindmegette.hu

    Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk